Woningverbeterplan aanvragen

Wilt u uw woning verduurzamen? U kunt via de gemeente een woningverbeterplan van Susteen aanvragen met korting.

Wilt u besparen op uw energiegebruik? Maar weet u niet hoe u uw woning kan verduurzamen? De gemeente Den Helder wil inwoners helpen bij het besparen van energie. Daarom bieden wij het woningverbeterplan van duurzaamheidsspecialist Susteen aan met een fikse korting. Op de website van Susteen kunt u zich aanmelden.

Hoe werkt het?

plaatjes Den Helder flyer Bespaaradviseur PRESS-02png
Laat een persoonlijke bespaarscan doen
  • Loop met de adviseur door uw huis.
  • Hoor wat er te besparen is door isoleren, ander glas en slim verwarmen.
plaatjes Den Helder flyer Bespaaradviseur PRESS-05
Woningverbeterplan
  • De adviseur mailt u een rapport.
  • Daarin leest u wat u kunt verbeteren, wat het kost, welke subsidies er zijn en welke aantrekkelijke financieringen.
plaatjes Den Helder flyer Bespaaradviseur PRESS-062
Dus meld u aan!
Bent u een particuliere woningeigenaar en heeft u interesse? Kijk voor meer informatie hieronder of meld u nu aan.

Aanmelden voor het woningverbeterplan

Speciaal aanbod
  • Dankzij een bijdrage van de gemeente betaalt u in plaats van € 289,- nu slechts € 50.
  • Deze speciale actie loopt tot en met 30 april 2024. Er is slechts een beperkt aantal adviezen beschikbaar dus wees er snel bij!
Kosten

Normaal gesproken kost een woningverbeterplan € 289,-.  Nu de gemeente bijdraagt, betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 50,-.

Voorwaarden

U kunt een woningverbeterplan aanvragen:

  • als u een koopwoning (geen appartement) heeft in de gemeente Den Helder
  • als uw woning gebouwd is voor 2 juli 2018.
  • U kunt een woningverbeterplan aanvragen tot en met 30 april 2024.

Er zijn 860 woningverbeterplannen beschikbaar voor de inwoners van Den Helder, waarvan maximaal 215 plannen beschikbaar zijn voor woningen van vóór 1992.

Waaruit bestaat een woningverbeterplan?

Het woningverbeterplan Den Helder bestaat uit een energieadvies aan huis en bijbehorend plan om uw woning te verbeteren tot een toekomstbestendige en duurzame woning. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke woonwensen. Naast de mogelijke maatregelen, bevat het plan een investeringsoverzicht, een berekening van de terugverdientijd en informatie over het uitvoeren van de maatregelen. Zo heeft u een uitgebreid overzicht van de duurzaamheidsmogelijkheden in uw woning.

Aanmelden

Op de website van Susteen kunt u zich aanmelden voor het woningverbeterplan (zolang de voorraad strekt). U vindt het inschrijfformulier onderaan die pagina.

Tijdelijk speciale actie voor de startwijk Zwanenbalg

De gemeente Den Helder biedt al enige tijd voordelige energieadviezen aan huis (inclusief woningverbeterplan) aan. De kosten hiervoor bedragen normaal gesproken € 289,-. Nu de gemeente bijdraagt, hoeven deelnemers tot en met 30 april 2024 slechts € 50,- te betalen. Speciaal voor bewoners van de buurt Zwanenbalg zijn er nu zelfs gratis adviezen beschikbaar! 

Gratis energieadvies

Zwanenbalg is in de Transitievisie Warmte aangewezen als startwijk. Een startwijk is een wijk waar bewoners samen met de gemeente onderzoeken hoe de wijk in de toekomst aardgasvrij kan worden gemaakt. Om de bewoners van Zwanenbalg hierbij te ondersteunen, komt de gemeente de huiseigenaren in deze buurt nog eens extra tegemoet. Namelijk door de adviesgesprekken tijdelijk kosteloos aan te bieden. 

Wat houdt het in?

Als u zich aanmeldt voor zo’n adviesgesprek komt er een onafhankelijke energieadviseur van Susteen eenmalig langs bij u thuis. De adviseur bekijkt op welke manieren u energie kunt besparen. Na afloop ontvangt u een persoonlijk woningverbeterplan. Daarin staat wat voor u de mogelijkheden zijn, hoeveel het kost en hoe snel u dit heeft terugverdiend. Het advies is geheel vrijblijvend en u zit verder nergens aan vast. 

Inschrijven en voorwaarden

Dit gaat om een tijdelijke actie (tot en met 30 april 2024) voor particuliere woningeigenaren in de startwijk Zwanenbalg. Wacht dus niet te lang met aanmelden! Inschrijven is mogelijk via www.susteen.nl. Er zijn enkele voorwaarden van toepassing, die leest u hierboven onder het kopje 'Voorwaarden'.

Ervaringen van inwoners

Hieronder leest u ervaringen van inwoners met het woningverbeterplan.

Het verhaal van Cinderella: “We moeten allemaal mee in het verhaal van verduurzaming”

Cinderella Kruiff-Vinke uit Julianadorp wilde weleens weten in welke staat haar huis nu eigenlijk verkeerde. Na een bezoek aan een informatieavond over verduurzaming besloot ze zich aan te melden voor een advies aan huis bij energieadviseur Susteen. Omdat er een speciale actie loopt, hoeven woningeigenaren daarvoor maar een kleine eigen bijdrage te betalen.

Cinderella Kruijff-Vinke

Bouwkundige staat

Cinderella woont met haar gezin op Middelzand, in een rijtjeswoning uit 1975. Ze kocht het huis in 2012. Voor die tijd huurde ze het. We wisten niet wat de bouwkundige staat van het huis was, vertelt ze. Het is natuurlijk toch een iets ouder huis. We misten echter de financiële armslag om allerlei bedrijven over de vloer te laten komen.

Informatieavond

Maar uiteindelijk moeten we allemaal mee in het verhaal van verduurzaming, vervolgt ze. Cinderella bezocht onder meer een informatieavond van het Duurzaam Bouwloket. Daar deed ze veel nieuwe inzichten op en ontdekte dat er meer mogelijk was dan ze dacht. 

Ook de energieadviezen aan huis kwamen aan bod en na die avond zocht Cinderella contact met Susteen. Ze vertelt: Ik wilde heel graag weten hoe ons huis erbij stond. En dan door de ogen van iemand die dat echt kan beoordelen.

Overzicht en duidelijkheid

De afspraak was snel gemaakt. Binnen een paar weken stond er al een energieadviseur van Susteen bij haar op de stoep. Hoe heeft ze dit bezoek ervaren? Heel positief! De adviseur was vriendelijk en eerlijk. Mijn man en ik kregen goede adviezen en het gaf ons overzicht en duidelijkheid. Hij kon ook goed uitleggen waar hij op ging letten en waarom. Dat vond ik zelf heel prettig want ik wil altijd alles weten! Daarom was het ook zo fijn dat hij er alle tijd voor nam.

Maatregelen 

Cinderella maakte zich vooral zorgen over de vervanging van de glazen achterwand in de woonkamer. Dat bleek dus nog helemaal niet nodig te zijn. Ook had ze altijd het idee dat er veel warmte via het dak verloren ging: De adviseur legde alles uit over isolatie en andere mogelijkheden. Zo vertelde hij dat we het dak prima zelf konden isoleren aan de binnenkant.

Zonnepanelen en warmtepomp 

Andere maatregen die Cinderella met de adviseur besproken heeft, zijn onder meer vloerisolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. Met de combinatie zonnepanelen en een hybride warmtepomp konden we op de korte termijn winst behalen. We kozen ervoor om eerst de zonnepanelen te doen. Susteen heeft ons geholpen de financiering hiervoor te regelen. Inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak en onze maandlast is inderdaad verlaagd!

Na afloop van het bezoek ontving Cinderella nog een woningverbeterplan: Een heel handig naslagwerk. Daarnaast hebben we nog telefonisch contact met Susteen gehad om een beetje te sparren. Ook daarbij was de adviseur weer heel behulpzaam.

Goede gesprekspartner

Tot slot vertelt ze: Ik ben blij dat ik me heb aangemeld voor een energieadvies aan huis. Ik was altijd terughoudend omdat er nu zoveel bedrijven zijn die hier een slaatje uit willen slaan. Daardoor was ik bang om de verkeerde keuzes te maken. Je probeert weloverwogen beslissingen te nemen en dan is het fijn als je goede gesprekspartners treft. Zo’n partner heb ik zeker gevonden in Susteen.

Meer mogelijk dan je denkt 

Cinderella hoopt dat meer mensen zich opgeven voor een energieadvies aan huis na het lezen van haar verhaal: Misschien zijn er mensen die ook terughoudend zijn. Of die denken dat hun huis niet geschikt is of dat ze het niet kunnen. Maar in mijn hoofd maakte ik het zelf ook negatiever dan het in werkelijkheid was. Als je op onderzoek gaat, de juiste vragen stelt en de juiste mensen treft, dan is er meer mogelijk dan je denkt!

Aanmelden

Bent u nieuwsgierig geworden door het verhaal van Cinderella? En wilt u ook de juiste keuzes maken op het gebied van energie besparen? Meld u dan aan voor een energieadvies aan huis via www.denhelder.nl/woningverbeterplan.  Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Susteen. Dit kan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 op telefoonnummer 085-8085119. Of stuur een e-mail naar klantenservice@susteen.nl.

Een huisbezoek duurt ongeveer 75 minuten. De kosten van het gesprek en het woningverbeterplan bedragen normaal € 289,- maar omdat onze gemeente bijdraagt, betaalt u nu slechts € 50,-. Let op: het aanbod is beperkt, dus wacht niet te lang!

Het verhaal van Joyce: Energieadvies aan huis geeft inzicht in kosten én opbrengsten

Onze gemeente heeft sinds begin dit jaar een nieuwe actie voor haar inwoners. In samenwerking met duurzaamheidsspecialist Susteen worden voordelige energieadviezen aan huis beschikbaar gesteld voor woningeigenaren. Een van de deelnemers, Joyce de Bakker, deelt haar ervaringen.

Joyce de Bakker

Persoonlijke situatie

“Ik vond het heel fijn dat er iemand echt bij mij thuis kwam kijken”, zegt een enthousiaste Joyce. Ze meldde zich aan omdat ze benieuwd was welke duurzame maatregelen er wel of niet nodig waren voor haar huis. “Ik verdiep me hier al langer in, maar tot nu toe vooral online. Bij de informatieavond voor de bewoners van Zwanenbalg, waar ik woon, hoorde ik over deze nieuwe actie. Het is erg fijn dat zoiets vanuit de gemeente wordt gestimuleerd.” 

Het huisbezoek

De afspraak met een van de professionele adviseurs van Susteen vond twee weken na haar aanmelding plaats. “Ja, dat ging allemaal heel vlot”, vertelt ze. Het bezoek zelf heeft ze als prettig ervaren: “Ik vond het gesprek heel waardevol. Vooraf had ik al wat informatie verstrekt, zoals bouwtekeningen en energienota’s. Op basis daarvan beoordeelde de adviseur onder meer de huidige isolatie van het huis. Ook heeft hij alles opgemeten en bekeken. Hij nam er uitgebreid de tijd voor.”  

Onafhankelijk advies

Tijdens het gesprek kreeg Joyce enkele nuttige tips en adviezen. En dat niet alleen, de adviseur vertelde haar dat zij het dak niet hoefde te isoleren. “Daar was ik heel blij mee, want het scheelt natuurlijk veel geld. Zonder dit advies had ik het dak misschien wel laten isoleren. De adviseur vertelt je gewoon eerlijk wat er wel of niet nodig is. Het is een professioneel en onafhankelijk advies, dat is heel belangrijk. Zeker als het om grote investeringen gaat.”  

Woningverbeterplan

Net als alle andere deelnemers ontving ook Joyce na afloop een persoonlijk woningverbeterplan. Hierin worden alle mogelijke duurzame maatregelen op een rij gezet. Ook wordt er een overzicht gegeven van de kosten en hoe snel deze zijn terugverdiend. “Ik heb nu veel inzicht in wat ik verder kan doen en wat het oplevert”, aldus Joyce. 

Aanmelden

Wilt u, net als Joyce, u ook de juiste keuzes maken op het gebied van energiebesparing? Een paar honderd mensen uit onze gemeente gingen u voor!

U kunt zich aanmelden voor een energieadvies aan huis via www.denhelder.nl/woningverbeterplan. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Susteen. Dit kan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 via 085-8085119. Of stuur een e-mail naar klantenservice@susteen.nl.

Overige informatie 

Een huisbezoek duurt ongeveer 75 minuten. De kosten van het gesprek en het woningverbeterplan bedragen normaal € 289,- maar omdat onze gemeente bijdraagt, betaalt u nu slechts € 50,-. Let op: het aanbod is beperkt, dus wacht niet te lang! 

Vragen?

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Susteen. Dit kan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 op telefoonnummer 085-8085119. Of stuur een e-mail naar klantenservice@susteen.nl.