Energieadvies

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? Wij helpen u graag op weg.

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? We helpen u graag op weg.

Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over subsidies, de woonlening of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Den Helder.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een deskundig en onafhankelijk adviseur. Bel voor advies naar telefoonnummer 0223 208 000 of vul het contactformulier in op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Telefonisch adviesgesprek

De gemeente Den Helder stelt een beperkt aantal uitgebreidere telefonisch adviesgesprekken van 30 minuten beschikbaar. U kunt hiervoor een afspraak maken via de website van het Duurzam Bouwloket.

Voordelig energieadvies aan huis

De gemeente Den Helder stelt in 2023 een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar voor particuliere woningeigenaren. Een professionele en onafhankelijke energieadviseur van duurzaamheidsspecialist Susteen komt eenmalig bij u langs om uw woonwensen te bespreken en de mogelijkheden van uw woning in kaart te brengen. Na afloop wordt er een uitgebreid woningverbeterplan opgesteld, helemaal afgestemd op uw situatie. Inwoners van de gemeente betalen hiervoor slechts € 50,-. Kijk voor meer informatie op www.denhelder.nl/woningverbeterplan.

Duurzame Huizen Route

Interesse in duurzaam wonen? Leer van de ervaringen van andere mensen. Verschillende inwoners van de gemeente Den Helder zijn u al voorgegaan met bijvoorbeeld isoleren, een warmtepomp of het plaatsen van ledlampen of tochtstrippen. Zij kunnen u handige tips geven en hun ideeën delen om tot een goede aanpak te komen voor uw eigen woning. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/denhelder.

Gratis advies van een warmtecoach

Wilt u uw woning energiezuinig maken en wilt u weten hoe? Vraag dan hulp van een van onze warmtecoaches! De warmtecoach komt bij u langs en geeft advies over de stappen die u kunt nemen om uw woning eenvoudig te verduurzamen. Het advies is gratis en verplicht u tot niks.

Meld u aan via www.denhelder.nl/warmtecoach.

Doe de subsidiecheck

De gemeente biedt subsidie en een woonlening aan voor het verduurzamen van uw woning. Daarnaast bestaan er ook nog landelijke regelingen. Die kunnen het financieel nóg aantrekkelijker maken om uw huis energiezuinig te maken. Wilt u een overzicht van alle mogelijke regelingen? Dan kunt u op de website van het Duurzaam Bouwloket de subsidiecheck doen.