Verloren of gevonden voorwerp melden

Als u een voorwerp op straat vindt of verliest, meld dit dan bij de gemeente. Op de website Verloren of gevonden kunt u gemakkelijk een verloren of gevonden voorwerp melden.

Verloren

Bent u iets verloren? U kunt gevonden voorwerpen zoeken op de website Verloren of gevonden. Staat uw verloren voorwerp er niet tussen? Dan kunt u het verloren voorwerp melden.

Paspoort of ID-kaart verloren

Bent u uw identiteitsbewijs verloren? Mogelijk is deze door iemand bij de gemeente ingeleverd. Een gevonden identiteitsbewijs geven wij nooit terug. Dat mag niet volgens de wet, omdat er kans is op (identiteits)fraude. De gemeente vernietigt altijd gevonden identiteitsbewijzen.

Gevonden

Heeft u iets gevonden? U kunt gemakkelijk online een gevonden voorwerp melden op de website Verloren of gevonden. U kunt het gevonden voorwerp door de gemeente laten bewaren. Als u het zelf bewaart, moet u ervoor zorgen dat het niet beschadigt. U kunt na een jaar eigenaar worden van het gevonden voorwerp. U moet dan wel aangifte hebben gedaan bij de gemeente en het voorwerp thuis bewaren.

Paspoort, rijbewijs of ID-kaart gevonden

Bewaar een gevonden paspoort, rijbewijs of ID-kaart niet thuis. Deze moet u inleveren bij de receptiebalie in het stadhuis. Een afspraak maken is niet nodig.