Wijksteunpunten

Elke wijk in Den Helder heeft een wijksteunpunt. U kunt daarheen met al uw vragen en zorgen. Bijvoorbeeld over wonen, geld, werk, opvoeden, gezondheid of eenzaamheid. Het wijksteunpunt helpt u graag verder.

Wijksteunpunt veel antwoorden op 1 plek

In het wijksteunpunt

In de wijksteunpunten werken deskundigen en vrijwilligers. Samen proberen ze u zo goed mogelijk te helpen. Ze beantwoorden vragen en bieden hulp. En werken samen met de buurtbewoners.

In het wijksteunpunt vindt u onder meer:

Wijkbeheerder en wijkagent

Heeft u een vraag over uw buurt? Of een idee om uw buurt te verbeteren? U bent van harte welkom om in gesprek te gaan met de wijkbeheerder of wijkagent. Zij zijn aanwezig op de volgende dagen en tijden:

  • Nieuw Den Helder en Julianadorp, iedere dinsdag van 10.30 - 11.30 uur
  • De Schooten en Stad Binnen de Linie, iedere donderdag van 10.30 - 11.30 uur

Informatiewinkel

Vindt u het lastig om een formulier in te vullen? Of om iets aan te vragen? Vrijwilligers van de informatiewinkel kunnen u helpen. Bijvoorbeeld met de aanvraag voor een toeslag, uitkering of uw belastingaangifte.

Sociale wijkteams

De sociale wijkteams bestaan uit deskundigen en organisaties. Ze helpen u op het gebied van bijvoorbeeld welzijn, geldzaken, opvoeden en wonen.

Adressen en openingstijden
Wijk Adres Geopend op
Nieuw Den Helder MFC ’t Wijkhuis, Texelstroomlaan 5 Maandag tot en met vrijdag, 09.00 tot 16.30 uur
De Schooten De Boerderij, Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22 Donderdag van 09.00 tot 11.30 uur
Stad binnen de Linie Bernhardplein 76-C Donderdag van 09.00 tot 11.30 uur
Julianadorp MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504 Maandag tot en met vrijdag, 09.00 tot 16.30 uur
Contact opnemen

Zoekt u hulp of ondersteuning? Bel dan naar telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag, 9.00 - 17.00 uur). Of stel uw vraag via het contactformulier.

Elkaar helpen

De gemeente, maatschappelijke organisaties, de wijkbeheerder, de wijkagent, vrijwilligers en inwoners ontmoeten elkaar in het wijksteunpunt. U wordt er geholpen met uw vragen en het helpt ons om te weten wat er leeft. Door nauw samen te werken, kunnen we op tijd aan de slag om problemen te voorkomen en de wijk prettig te houden.