Als u op een foto of film van de gemeente staat

Wij vragen altijd uw toestemming voor een foto. Ook kunt u een verzoek indienen om beeldmateriaal met u te verwijderen.

Het kan gebeuren dat de gemeente u filmt of een foto van u maakt. Wij laten namelijk regelmatig in de stad foto’s en filmpjes maken. Onze fotografen moeten daarvoor soms eerst uw toestemming vragen. Ziet u zichzelf in beeld en wilt u dat niet? Geef dat dan aan ons door.

Waarom maakt de gemeente foto’s en filmpjes?

Wij gebruiken deze foto’s en filmpjes alleen voor informatie van de gemeente Den Helder. Bijvoorbeeld folders, posters, borden op straat, de website of op onze social media-kanalen.

Toestemming geven

Bent u herkenbaar in beeld? Dan vraagt de fotograaf of filmer uw toestemming om die foto of film te gebruiken. U tekent daarvoor de toestemmingsverklaring van de gemeente. De fotograaf of filmer neemt de getekende verklaring mee en levert deze bij in bij de gemeente. Voor kinderen tot 16 jaar moet een van de ouders/verzorgers toestemming geven.

Toestemmingsverklaring bekijken (pdf)

Toestemming weigeren

Wilt u niet herkenbaar in beeld zijn? Teken de verklaring dan niet.

Beelden zonder toestemming

Staat u samen met veel mensen op een foto of film, dan kunnen we niet iedereen persoonlijk om toestemming vragen. Dat komt vooral voor op openbare plekken en gebeurtenissen. Deze beelden zijn voor informatief gebruik.

Vraag om verwijderen van foto of film

Staat u op een foto of video en wilt u dat niet (meer)? U kunt uw toestemming altijd weer intrekken en/of de foto(’s) laten verwijderen. Of heeft u nooit toestemming gegeven? Hieronder kunt u de gemeente vragen de foto of film te verwijderen. Vermeld daarin uw naam, woonplaats en geboortedatum. U helpt ons ook door te vermelden waar u zichzelf op een foto of video zag. De gemeente verwijdert dan deze foto’s.

Verzoek tot verwijdering indienen