Energieadvies

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? Wij helpen u graag op weg.

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? We helpen u graag op weg.

Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over subsidies, de woonlening of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Den Helder.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een deskundig en onafhankelijk adviseur. Bel voor advies naar telefoonnummer 0223 208 000 of vul het contactformulier in op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Telefonisch adviesgesprek

De gemeente Den Helder stelt een beperkt aantal uitgebreidere telefonisch adviesgesprekken van 30 minuten beschikbaar. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunt u een afspraak maken voor een telefonisch adviesgesprek​​​​​.

Voordelig energieadvies aan huis

Het is mogelijk om tegen een verlaagd tarief energieadvies aan huis te krijgen. Een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket komt bij u thuis langs. Deze maakt voor u een energieadvies op maat. Dit aanbod is tijdelijk beschikbaar voor een eigen bijdrage van € 50,-. Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u een afspraak maken voor energieadvies aan huis 

Duurzame Huizen Route

Interesse in duurzaam wonen? Leer van de ervaringen van andere mensen. Verschillende inwoners van de gemeente Den Helder zijn u al voorgegaan met bijvoorbeeld isoleren, een warmtepomp of het plaatsen van ledlampen of tochtstrippen. Zij kunnen u handige tips geven en hun ideeën delen om tot een goede aanpak te komen voor uw eigen woning. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/denhelder.

Hoge energierekening? Energiecoach Den Helder

 

Tekst: De energiecoach helpt u energie besparen!

 

Tekst in afbeelding: De Energiecoach helpt u energie besparen!

De energiecoach woont in de gemeente Den Helder en komt gratis bij u langs als u last heeft van een hoge energierekening.

Samen:

  • Bespreken jullie of u het fijn heeft in uw woning wat betreft warmte, verkoeling, kou, vocht en tocht;
  • Kijken jullie naar het energieverbruik en de energierekening;
  • Bekijken jullie hoe u verder nog gemakkelijk energie kunt besparen;
  • Lopen jullie door de woning en plaatsen jullie (gratis) kleine energiebesparende producten waar dat mogelijk is;
  • Bespreken jullie of u het fijn vindt dat de energiecoach nog een keer langskomt.

Wilt u ook een gratis bezoek? Ga naar www.denhelder.nl/energiecoach of bel naar 0223 67 12 10.

Gratis advies van een warmtecoach

Wilt u uw woning energiezuinig maken en wilt u weten hoe? Vraag dan hulp van een van onze warmtecoaches! De warmtecoach komt bij u langs en geeft advies over de stappen die u kunt nemen om uw woning eenvoudig te verduurzamen. Het advies is gratis en verplicht u tot niks.

Meld u aan via www.denhelder.nl/warmtecoach.

Doe de subsidiecheck

De gemeente biedt subsidie en een woonlening aan voor het verduurzamen van uw woning. Daarnaast bestaan er ook nog landelijke regelingen. Die kunnen het financieel nóg aantrekkelijker maken om uw huis energiezuinig te maken. Wilt u een overzicht van alle mogelijke regelingen? Dan kunt u op de website van het Duurzaam Bouwloket de subsidiecheck doen.