Wip een tegel en win

Vervang de tegels in uw tuin met groen. Kunnen wij andere gemeenten verslaan in het NK Tegelwippen?

Wij en zeker nog 99 andere gemeenten doen mee met het NK Tegelwippen. Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk tegels eruit en groen erin. De gemeente met de meest gewipte tegels wint.  

U begrijpt vast: het gaat natuurlijk niet alleen maar om het wippen van tegels. Het gaat vooral om het tegengaan van de verstening. Waar tegels liggen, kan regenwater niet goed de grond in zakken. Met de steeds vaker voorkomende piekbuien wordt dat een steeds groter probleem. Ook betekenen stenen dat op die plekken geen gras, bloem, boom of geveltuintje is. En juist dat is ook zo belangrijk. Voor de verkoeling in de zomer, voor vogels en insecten en voor uw eigen woonomgeving.

Doe mee

Wip tegels rondom uw woning, maak er een foto van en geef het op via nk-tegelwippen.nl. Op die manier maakt u ook gelijk kans op de Publiekswipper en maken we als gemeente kans op de Gouden Schep én de Gouden Tegel. Op de website staan ook voorbeelden en tips voor het verwijderen van tegels.

Maatregelen tegen veranderingen klimaat

Het klimaat verandert. We hebben meer last van piekbuien, hittestress en ook van droogte! Zodra we als gemeente in de openbare ruimte aan het werk gaan, houden we er rekening mee. Zo leggen we gescheiden rioolstelsels aan bij vervanging en maken we steeds meer natuurlijke waterbergingen (wadi’s). Ook gebruiken we bijvoorbeeld grasstenen voor parkeerplaatsen als dat kan. En we moedigen de aanleg van geveltuintjes aan.