Rijbewijs online verlengen

U kunt uw rijbewijs online verlengen via de website van RDW. Daarna kunt u uw rijbewijs al na 2 werkdagen ophalen bij de receptiebalie in het stadhuis.

Wat u eerst moet weten

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • U staat ingeschreven in de gemeente Den Helder;
 • U wilt uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen;
 • U heeft een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met een chip. Alle paspoorten en identiteitskaarten bevatten een chip. Rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 bevatten een chip;
 • U heeft een geactiveerde DigiD-app met een eenmalige identiteitscheck.

Soms heeft u een Gezondheidsverklaring nodig. Dat hangt af van uw leeftijd, gezondheid en rijbewijscategorie(ën). De gezondheidsverklaring hoeft u niet mee te brengen naar de afspraak. Het CBR stuurt deze rechtstreeks naar de gemeente.

Online verlengen

U doet de aanvraag gemakkelijk en snel:

 1.  Laat een pasfoto maken in een fotocabine of bij een fotograaf die erkend is door de RDW. U vindt  een erkende fotograaf of fotocabine bij u in de buurt op de RDW locatiewijzer. Vul daar uw postcode in en kies 'een rijbewijsfoto laten maken'.
   
 2. Nadat u uw pasfoto heeft laten maken, stuurt de fotograaf uw pasfoto en handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u van de RDW een e-mail waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd.
   
 3. Doe de identiteitscheck met uw mobiele telefoon. Heeft u nog geen DigiD-app op uw telefoon? Download deze dan eerst.
   
 4. Heeft u de identiteitscheck gedaan? Dan kunt u uw rijbewijs online verlengen via de knop 'Rijbewijs verlengen.' Deze vindt u op de website van RDW onder het kopje 'Rijbewijs verlengen'.
   
 5. U krijgt 2 dagen na de aanvraag een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. U haalt uw nieuwe rijbewijs op bij de receptiebalie in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Is het niet helemaal duidelijk hoe de online aanvraag werkt? Bekijk dan de video van de RDW hieronder. U kunt ook de video bekijken op Youtube.

Kosten

Online verlengen rijbewijs: € 51,11.

In het stadshuis verlengen

Kunt u uw rijbewijs niet online verlengen? Dan kunt u in het stadhuis uw rijbewijs verlengen.