Hulp met computer en internet

Heeft u moeite met het gebruik van computer, internet en mobiele telefoon? U kunt gratis hulp krijgen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van computers, mobiele telefoons of internet? Er zijn organisaties die u kunnen helpen. We zetten de organisaties en hun aanbod hieronder voor u op een rij.

Bibliotheek biedt cursussen en spreekuren

Bij de bibliotheek kunt u terecht voor allerlei cursussen die u leren over digitale (computer)zaken. Ook zijn er speciale spreekuren waarin u kunt binnenlopen en vragen kunt stellen over digitale onderwerpen.

Hieronder het aanbod:

Cursus Klik & Tik - De basis

Heeft u weinig of geen ervaring met het gebruik van computers? Dan is deze cursus precies wat u nodig heeft. Deze cursus is speciaal voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en internet. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de computer aan- en uitzetten, typen, de basis van het e-mailen en internet. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek. Deelname is gratis.

Cursus Klik & Tik - Het internet op!

Deze cursus is het vervolg op Klik & Tik - De basis. Internet biedt heel veel mogelijkheden. U kunt informatie vinden over veel onderwerpen en het maakt het leven makkelijker, eenvoudiger en sneller. In Klik & Tik - Het internet op! Maakt u kennis met verschillende leuke en handige websites en u leert stap voor stap hoe ze werken en wat u er zoal mee kunt. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek. Deelname is gratis.

Cursus DigiD leren gebruiken

Bij de overheid moeten we steeds meer dingen digitaal regelen. Heeft u moeite met het invullen van digitale formulieren? Of weet u niet goed wat te doen met een DigiD? Schrijf u dan in voor deze cursus. De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. In deze cursus leert u in een kleine groep hoe u handig en veilig informatie kunt vinden. Tijdens de eerste les wordt een DigiD aangevraagd (als u die nog niet heeft). U betaalt € 15,00 voor het werkboek.

Oefenen met online taal- en rekenprogramma's

Het KopGroep Oefenplein is dé plek waar u gratis kunt oefenen met online taal- en rekenprogramma's en uw digitale vaardigheden kunt verbeteren. Ook vindt u er informatie over gezondheid, donorregistratie, werk zoeken en kunt u leren inloggen met DigiD, bankafschriften printen en leren reizen met de trein. Er is een vrijwilliger aanwezig om u op weg te helpen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent welkom op het KopGroep Oefenplein, iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in School 7.

Het spreekuur van Informatiepunt Digitale Overheid

Er zijn tegenwoordig steeds meer zaken van de overheid die u zelf via internet moet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van uw rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. In bibliotheek School 7 is een informatiepunt digitale overheid. Tijdens een wekelijks spreekuur helpen deskundige vrijwilligers van MEE & De Wering u op weg met uw vragen over de digitale overheid. Het is gratis.

Dag/tijd

Dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

Locatie

Bibliotheek School 7, Keizersgracht 94 Den Helder.

Meer informatie

De medewerkers van bibliotheek School 7 geven u graag meer informatie over de cursussen en spreekuren.

U kunt bellen of langskomen voor meer informatie. 

Bibliotheek Adres Telefoonnummer
Bibliotheek School 7 Keizersgracht 94 Telefoonnummer: 0223 623434
Bibliotheek Nieuw Den Helder Marsdiepstraat 272 Telefoonnummer: 0223 613939
Bibliotheek Julianadorp Keysers Plaet 1023 Telefoonnummer: 0223 642354


Website: www.kopgroepbibliotheken.nl

SeniorWeb

Heeft u een computer thuis en wilt u digitaal ondersteuning krijgen? Dan kan een lidmaatschap bij SeniorWeb voor u interessant zijn. SeniorWeb maakt senioren wegwijs in de digitale wereld. Zij leggen alles in begrijpelijke taal uit en houden u op de hoogte van nieuwe digitale ontwikkelingen. Meer informatie:

Telefoonnummer: 030 2769965
Website: www.seniorweb.nl

MEE & de Wering

MEE & de Wering ondersteunt mensen bij het oplossen en voorkomen van diverse problemen, zodat iedereen naar vermogen kan meedoen in de samenleving. Ze bieden (algemeen- en school-)maatschappelijk werk, jongerenwerk, sociaal raadsliedenwerk, ouderenadvies, WonenPlus, opbouwwerk, cliëntondersteuning, diverse (vrijwilligers)projecten en inlooppunten, alles op diverse locaties verspreid door Den Helder.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u weten waar u zonder afspraak binnen kunt lopen? Neem dan contact met ons op:

Telefoonnummer: 088 0075200

Internationaal vrouwencentrum (IVC)

Computercursus

Donderdagmiddag van 13.00-14.30 uur bij het IVC.

Het IVC biedt diverse cursussen waaronder een computercursus voor beginners. Deze basiscursus heeft als onderwerpen: kennis van de computer en computerprogramma’s, kennis van sociale media of gebruik van internet. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het werken met de computer. De cursist wordt in kleine stapjes meegenomen. Van het aanzetten van de computer tot en met het werken in Word, op het internet en op sociale media. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. U kunt zich aanmelden bij de balie van het IVC.

Telefoonnummer: 0223 634216
E-mail: i.vrouwen@kpnmail.nl
Website: www.ivcdenhelder.nl

De DigiHulplijn

Bij de DigiHulplijn helpen getrainde, ervaren vrijwilligers u op weg met al uw vragen over laptop, mobiel en tablet. In eerste instantie richt de hulp zich voornamelijk op ouderen, maar iedereen is welkom om te bellen met een digi-vraag. De Digidhulplijn is gratis.

Telefoonnummer: 0800 15 08 (maandag tot en met vrijdag, 09.00 tot 17.00 uur).
Website: www.dedigihulplijn.nl

De vrijwilligers nemen de tijd en komen met een persoonlijk advies om iemand op weg te helpen.