Cliëntondersteuning aanvragen

Bij de gemeente Den Helder kunt u hulp aanvragen voor bijvoorbeeld zorg of opvoedondersteuning. Het aanvragen en regelen van deze hulp kan ingewikkeld zijn. U kunt daarbij gratis hulp krijgen van een professionele begeleider (cliëntondersteuner).

U kunt de begeleiding al aanvragen voordat u een gesprek met de gemeente aangaat. Natuurlijk kunt u ook ondersteuning vragen aan uw familie, vrienden en/of kennissen.

Wat doet de cliëntondersteuner?

Een cliëntondersteuner geeft u persoonlijk onafhankelijk advies en ondersteuning bij het regelen en aanvragen van hulp. Op de website Regelhulp vindt u meer informatie over clientondersteuning.

Kosten

Geen

Ondersteuning aanvragen

De gemeente Den Helder biedt cliëntondersteuning aan via 3 professionele organisaties. U kunt zelf kiezen van welke organisatie u hulp wilt krijgen:

  • MEE & de Wering
  • RCO De Hoofdzaak
  • Mantelzorgcentrum

Weet u al van welke organisatie u ondersteuning wilt? Bel dan naar deze organisatie om de ondersteuning aan te vragen. Weet u nog niet welke organisatie u zou kunnen helpen? Bel dan naar MEE & de Wering.

MEE & de Wering

MEE & de Wering heeft jarenlange ervaring op het gebied van cliëntondersteuning. Zijn er vragen of problemen rond opvoeden, financiële problemen of vastlopen in zorg? Of is er sprake van een beperking, relatieproblemen, eenzaamheid of problemen bij deelname aan werk? Bij deze en nog veel meer vragen kunt u (en uw netwerk) bij MEE & de Wering terecht. Meer informatie vindt u op de website van MEE & de Wering.

RCO De Hoofdzaak

RCO De Hoofdzaak verzorgt cliëntondersteuning voor mensen met een achtergrond op het gebied van GGZ, verslaving, dak- of thuisloosheid. De cliëntondersteuners van RCO De Hoofdzaak hebben zelf ervaring als cliënt en hebben deze ervaring doorontwikkeld naar ervaringsdeskundigheid. Meer informatie vindt u op de website van RCO De Hoofdzaak.

Mantelzorgcentrum

Zorgt u voor uw zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, broer of zus, vriend(in) of buur? Dan bent u mantelzorger. Ook mantelzorgers hebben recht op cliëntondersteuning. De mantelzorgmakelaar van het Mantelzorgcentrum voert deze taak uit en heeft, naast kennis van actuele wet- en regelgeving en de sociale kaart, oog voor de positie van de mantelzorger. Meer informatie vindt u op de website van het Mantelzorgcentrum.