Stemmen als u in het buitenland bent

Bent u in het buitenland tijdens de verkiezingen? Stem dan via een volmacht of per brief.

Bent u op donderdag 6 juni 2024 tijdens de verkiezing van het Europees Parlement in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand anders voor u laten stemmen (schriftelijke volmacht)

Bij het stemmen via een volmacht laat u iemand anders in een Nederlandse gemeente voor u stemmen. Dat heet machtigen. Die persoon in Nederland moet zelf ook gaan stemmen. U kunt een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Staat u ingeschreven in de gemeente Den Helder? Dan vindt u meer informatie op de pagina iemand anders voor u laten stemmen.

Per brief stemmen

U kunt ook per brief stemmen vanuit uw tijdelijke buitenlandse adres met een briefstembewijs. Hiervoor kunt u een verzoek indienen om per brief te stemmen bij de gemeente Den Haag. Let daarbij op het volgende:

 • U moet een buitenlands postadres hebben waar uw briefstembewijs naartoe gestuurd kan worden.
 • Uw volledige aanvraag moet uiterlijk maandag 27 mei 2024 (23.59 uur Nederlandse tijd) ontvangen zijn door de gemeente Den Haag.
 • Een volledige aanvraag bestaat uit het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument.

Hoe werkt het?

 1. Vul het formulier van de gemeente Den Haag in met uw buitenlandse woon- of postadres.
 2. Maak de aanvraag definitief door het formulier te ondertekenen en met een kopie van uw Nederlandse identiteitsdocument op te sturen:
 • via een persoonlijke uploadlink die u per e-mail krijgt als u het formulier heeft ingevuld of
 • via e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl. Stuur uw aanvraag als bijlage mee, het liefst als pdf-bestand of als jpg-bestand of
 • per post naar:

  Gemeente Den Haag
  Verkiezingen KBN
  Postbus 84 008
  2508 AA Den Haag
  Netherlands