Aan de slag in Kruiszwin 1 en 2

Eind 2021 worden de werkzaamheden aanbesteed aan aannemers. Daarna kunnen de werkzaamheden kunnen beginnen.

Voor alle wijken maken we plannen voor de toekomst. Daarin pakken we ook bestaande en toekomstige problemen in de buurt aan. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het klimaat. In Kruiszwin 1 en 2 hebben we hiervoor plannen samen met  de bewoners gemaakt. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de voortgang en vertellen we over de aanpak van uw buurt.

Dit gaat er gebeuren

De gemeente heeft meerdere bijeenkomsten met de bewoners georganiseerd. Samen met de bewoners zijn we tot een plan van maatregelen gekomen.

De belangrijkste maatregelen die we uit gaan voeren:

  • Toegangsweg tussen de hofjes inrichten als 30 km/h-zone met langsparkeren.
  • Aanleg van extra parkeervakken (buiten de hofjes).
  • Het speeleiland krijgt onderhoud en zal beter geschikt gemaakt worden voor recreëren en spelen.
  • Aan de noordkant van Kruiszwin wordt drainage aangelegd en regenwater wordt waar mogelijk in de bodem geïnfiltreerd.

Ook wordt onderhoud en herstel aan het straatwerk en het riool uitgevoerd. Oude armaturen worden vervangen door duurzamere led-verlichting. Hierna is de openbare ruimte weer opgeknapt en klaar voor de toekomst.

Presentatietekeningen

Naast de algemene presentatietekening (pdf) is per hofje een presentatietekening uitgewerkt. Hopelijk geeft dit u een nog beter beeld:

Impressie van hofje

Planning

De aanbesteding is gestart. In het eerste kwartaal 2022 zal de aannemer starten met de werkvoorbereiding. In deze periode zal de aannemer de inwoners van Kruiszwin 1 en 2 informeren over de bereikbaarheid en fasering.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Bel dan naar Chantal Tatipata, telefoonnummer 14 0223. Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10 tot 15 uur.