Warmtecoach biedt eerste hulp bij verduurzamen koopwoning

Wilt u ook energie besparen en uw koopwoning verduurzamen? Maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Een warmtecoach kan u daar kosteloos bij helpen. De warmtecoach is een vrijwilliger uit de buurt die bij u thuis komt en advies geeft over de mogelijkheden. Een van deze warmtecoaches is Johan Noiron. Hieronder stelt hij zich aan u voor en vertelt hij meer over zijn werk. 

Warmtecoach Johan NoironWarmtecoach Johan

Mijn naam is Johan Noiron, ik woon sinds 1987 in Den Helder. In het dagelijks leven werk ik bij Peterson Den Helder als buitendienstmedewerker. Ik vind het leuk om de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn bouwtechnische opleiding te combineren met mijn werk als warmtecoach.

Meer inzicht 

Als warmtecoach adviseer ik bewoners over de verduurzaming van hun woning. Mensen weten vaak niet hoe ze moeten beginnen, wat ze als eerste kunnen doen en wie ze daar eventueel voor kunnen benaderen. Door een bezoek van een warmtecoach wordt dit voor de bewoners vaak een stuk makkelijker. Ze krijgen op deze manier meer inzicht in de mogelijkheden en de verschillende subsidies.

Stap voor stap

Samen met een andere warmtecoach kwam ik bijvoorbeeld een keer bij een woning waar iemand bezig was met een uitbouw. We zijn toen bij de basis begonnen. We adviseerden de bewoner eerst de uitbouw te isoleren en folie achter de radiatoren aan te brengen. Daarna zou de bewoner de beglazing dan kunnen vervangen door HR++ glas. Zo zijn we stap voor stap door de woning gegaan.

Tip

Mijn tip: Begin heel simpel door de aanvoertemperatuur van de cv naar beneden te stellen en radiatorfolie achter de radiatoren te plakken. Het is heel eenvoudig, kost niet veel en het scheelt al meteen in de stookkosten!

Wilt u ook eerste hulp bij het verduurzamen van uw koopwoning? Ga dan naar www.denhelder.nl/warmtecoach en plan een bezoek.