Wachttijd voor aanvraag paspoort/identiteitskaart ingekort

De wachttijd voor het aanvragen van paspoorten en/of identiteitskaarten is aanmerkelijk ingekort. Door extra balies te openen kunnen er al afspraken binnen twee weken worden gemaakt.

PaspoortPaspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig. Daarvoor was de geldigheidsduur van deze documenten 5 jaar. Tussen 2019 en 2024 waren er weinig aanvragen voor nieuwe documenten. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid dit jaar verlopen, zien wij een stijging van het aantal aanvragen. Dit wordt de zogenaamde paspoortpiek genoemd. De afgelopen maanden werden we helaas geconfronteerd met langere wachttijden.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Bel dan naar ons klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0223. Zij helpen u graag verder.

Heeft u al een afspraak gemaakt en wilt u een nieuwe afspraak inplannen? Vergeet dan niet de vorige afspraak te annuleren.

Document ophalen

U hoeft geen afspraak te maken voor het ophalen van uw document. U kunt hiervoor terecht tijdens kantooruren bij de receptie van het stadhuis op Willemsoord 66. Op maandagavond is onze balie geopend tot 19.30 uur, het is dan vaak rustiger dan overdag.