Volop tevredenheid dankzij de Helderse Uitdaging

Onze gemeente heeft via de Helderse Uitdaging maar liefst 79 matches gemaakt voor hergebruik van kantoormeubilair uit het oude stadhuis aan de Kerkgracht en de voormalige locatie aan de Verkeerstorenweg. Heel veel verenigingen en stichtingen zijn hiermee geholpen. 
Drie van hen komen op deze pagina aan het woord:

Reddingsbrigade Den Helder

Koen Hufkens en (r) Dominique de Groot

Koen Hufkens en Dominique de Groot

“Wij hebben een postsorteerkast gekregen. We gebruiken deze als materiaalkast. Hij heeft keurige vakken, waardoor de spullen niet meer gestapeld of door elkaar liggen. Zo blijft het overzichtelijk. Leden die boten nodig hebben voor bijvoorbeeld een evenement kunnen sneller en makkelijker bij de spullen. Bij terugkomst leggen ze alles weer op de juiste plek terug. Dankzij deze kast raken spullen niet meer ‘vermist’ en kunnen we alles veel sneller klaarmaken. De Reddingsbrigade Den Helder is hier hartstikke tevreden mee.”

Muziekvereniging Kunstzin en fotoclub Julianadorp Kunstzin

Van links naar rechts: Petro van den Herik, Aad Kloos en Koert Angevaare

Van links naar rechts: Petro van den Herik, Aad Kloos en Koert Angevaare

“Wij hebben verschillende artikelen gekregen, zoals monitoren, bureaustoelen, akoestische schermen, veel tafels, een spreekgestoelte, een flyerstandaard en verschillende lampen. Uiteraard zijn wij als muziekvereniging en fotoclub hier heel blij mee, want dit maakt het runnen van de club efficiënter en plezieriger. Zonder dat daar grote kosten tegenover staan. Vooral de tafels en akoestische schermen vinden onze leden geweldig. De overige spullen zijn vooral van invloed op de bedrijfsvoering die ook bij een vereniging van groot belang is. Als extra wil ik het fijne contact met Jazz Riet van de Helderse Uitdaging benoemen.”

Stichting Afgestoft

Stichting Afgestoft

“Bij de inrichting van ons nieuwe kantoor hebben wij verschillende kantoorinventaris mogen ophalen, zoals bureaus, bureaustoelen, kasten, een vergadertafel en ict-middelen. Wij zijn de gemeente Den Helder hier enorm dankbaar voor. Met deze inventaris kunnen wij voor onze vrijwilligers een ruimte inrichten waar zij bij elkaar kunnen komen. Ook kan onze collectie zo beter worden geïnventariseerd.”