Uitnodiging bijeenkomst cybercrime voor senioren

Op vrijdag 19 april 2024 organiseren we een informatiebijeenkomst over online criminaliteit. Het gaat dan om allerlei soorten misdaden die worden gepleegd via het internet of met behulp van computers. Denk aan online oplichting, fraude en het stelen van informatie zoals wachtwoorden of bankgegevens. 

Catherine Keyl

Met een gevarieerd programma brengen we veel voorkomende manieren van (digitale) fraude en oplichting over het voetlicht. Een panel van deskundigen beantwoordt uw vragen en geven concrete tips. Niet alleen om deze vormen van oplichting te voorkomen, maar ook over hoe te handelen als u helaas toch slachtoffer bent geworden.
We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met het ministerie van Justitie & Veiligheid, de politie, Noord Holland Veilig en Interpolis. Na afloop van de bijeenkomst kunt u onze informatiemarkt bezoeken.

Wethouder Peter de Vrij verwelkomt u die middag en de presentatie van de bijeenkomst is in handen van presentatrice Catherine Keyl. 

Deelname is gratis. U bent van harte welkom!

Vrijdag 19 april 2024
inloop vanaf 13.30 uur – einde rond 15.30 uur
Theater de Kampanje, Willemsoord 63, Den Helder

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar highimpactcrimes@minjenv.nl onder vermelding van Bijeenkomst cybercrime Den Helder. Vermeld dan ook uw naam en met hoeveel personen u wilt deelnemen.

Waarom deze bijeenkomst?

In 2023 was één op de vijf Nederlanders slachtoffer van online criminaliteit. Slachtoffer worden van vaak gewiekste oplichtingspraktijken op het internet kan iedereen overkomen. Ook ouderen. 

Wat is er te zien en te doen? 

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan verschillende vormen van online oplichting, waar ook senioren het slachtoffer van worden. Aan de hand van filmpjes bespreken we de verschillende oplichtingsvormen en bieden we u tips om te voorkomen dat u zelf slachtoffer wordt. Een panel van deskundigen geeft antwoord op al uw vragen. Het panel bestaat uit een deskundige van de Rabobank, de politie en Seniorweb.

Informatiemarkt

Na afloop van de bijeenkomst (rond 15.30 uur) kunt u onze informatiemarkt bezoeken, onder het genot van een hapje en drankje.

Programma

  • 13.30 uur    Inloop met koffie/thee
  • 14.00 uur    Opening door wethouder Peter de Vrij
  • 14.05 uur    Start bijeenkomst, gepresenteerd door Catherine Keyl
  • 15.30 uur    Einde bijeenkomst en start Informatiemarkt met stands van de gemeente, Seniorweb, de bibliotheek, Rabobank/Interpolis en de politie.

Meer informatie

Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor meer informatie over het voorkomen van (online) criminaliteit.