Stadhuis door vakjury verkozen tot ‘Meest stimulerende omgeving’

Ons stadhuis is door een landelijke vakjury uitgeroepen tot ‘Meest stimulerende omgeving’. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de architectuurprijzen van Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Het stadhuis behoorde ook bij de beste drie van zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs ‘Beste Gebouw van Jaar 2024’, al zat de winst voor deze eretitels er net niet in.

De winnaars op het podium

Maarten Castelijns (jurylid), Elsebeth te Kiefte (jurylid), Anna Janssen (Office Winhov), Marichel Weel (Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad), Michiel Wouters, Maarten Bakker (Van Hoogevest Architecten), Ronald Veltman (Van Hoogevest Architecten), Ronald Wolvekamp (BBN) en Jan Peter Wingender (Office Winhov).

Logo Stimulerende Omgevingen

Tijdens de uitreiking in Eindhoven viel architectenbureau Office Winhov met Van Hoogevest Architecten in de prijzen met gebouwen 66 en 72. In het juryrapport staat het volgende: “De jury is vol lof over dit project. De keuze van de gemeente om op deze plek te gaan zitten is gedurfd, de publieke functie van het stadhuis vormt een verrijking voor het gebied. De architecten hebben goed gekeken naar de identiteit en kwaliteiten van de bestaande gebouwen. In plaats van het contrast te zoeken – de gangbare aanpak – hebben ze in de nieuwe bouwdelen op een eigentijdse manier op het bestaande voortgeborduurd. De ruimtelijke beleving is daardoor versterkt; als je de publiekshal binnenstapt proef je de historie."

Op Youtube kunt u de projectvideo van de architect bekijken.