Intentie gevelrenovatie Marsdiepstraat ondertekend

Wethouder Michiel Wouters en vastgoedeigenaren van de Marsdiepstraat hebben afgelopen donderdag een intentieverklaring voor gevelrenovatie ondertekend. Dit gaat om de winkelpanden en bovengelegen woningen aan de oostkant van de straat. De partijen trekken samen op met als doel bij te dragen aan een toekomstbestendig winkelgebied.

Ondertekening intentieverklaring MarsdiepstraatFotograaf: Red Mouse

De gemeente en vastgoedeigenaren zijn al enige tijd met elkaar in gesprek over de gevelrenovatie van dit deel van de straat. Het idee is namelijk dat de winkelstraat daarmee een betere uitstraling krijgt en beter voorbereid is op de toekomst. Het ondertekenen van de intentieverklaring is een belangrijke mijlpaal: de renovatie komt een stap dichterbij. De eigenaren willen graag investeren in deze verbetering van hun panden. De gemeente ondersteunt de eigenaren hierbij op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de kosten te betalen van het ontwerptraject. Verder is de gemeente van plan een aanzienlijk deel van de renovatiekosten te subsidiëren. Door de ondertekening spreken de eigenaren de intentie uit de investering ook echt te willen doen, als het voor hen haalbaar is. Volgens planning moet in de zomer 2024 het definitieve ontwerp gereed zijn en kunnen de werkzaamheden hopelijk nog dit jaar starten. 

Belangrijke stap

Wethouder Michiel Wouters noemt de gevelrenovatie heel belangrijk. “Voor de uitstraling, de leefbaarheid en de toekomst van het winkelgebied Marsdiepstraat. Als gemeente willen wij de eigenaren helpen bij het toekomstbestendig maken van deze winkelstraat, bijvoorbeeld door met een subsidie de eigenaren financieel te ondersteunen bij de renovatie. Wij gaan ervan uit dat dit een belangrijke stap is waarmee de renovatie een stap dichterbij komt.”

Fantastische ontwikkeling

De eigenaren zijn ook bijzonder tevreden. “Wij vinden het een fantastische ontwikkeling”, zeggen Richard van Vliet en Sanne van Faasen. “De straat heeft al jaren een verbetering nodig en het is fijn om te zien dat de gemeente met ons meedenkt. Wat wij zelf heel fijn vinden is dat de straat er niet alleen mooier op gaat worden, maar dat de panden ook gaan voldoen aan de eisen van deze tijd. Wat ons betreft mogen ze morgen al beginnen!”