Deel park vierde fase Willem Alexanderhof in Julianadorp tijdelijk afgezet

In Julianadorp is het park tussen de ijsbaan en de vierde fase van Willem Alexanderhof ter hoogte van Eikenhorst, Noordeinde en Drakensteyn, tijdelijk afgezet. Wij vragen u het afgezette gebied niet te betreden. In het park zijn enkele stukjes hechtgebonden asbest aangetroffen. Zolang dit materiaal niet wordt bewerkt of beschadigd, is het gezondheidsrisico laag. Dat heeft de toezichthouder van de Omgevingsdienst ons laten weten.

Onderzoek

De locatie is afgezet met hekken en lint. Uit voorzorg hebben wij een groter gebied afgezet dan waar de stukjes asbest zijn gevonden. We onderzoeken nu eerst wat de oorzaak is en of een groter gebied verontreinigd is dan waar asbest is gevonden. Als er duidelijkheid is, geven wij een gespecialiseerde organisatie de opdracht om de verontreinigde plek(ken) te saneren.

Meer informatie

Als u als inwoner of ondernemer vragen heeft, dan kunt u op onderstaande manier contact opnemen.

  • Vragen over vindplaats, de verontreiniging en het proces: Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, telefoonummer 088-1021300
  • Voor andere vragen: gemeente Den Helder, telefoonnummer 14 0223, e-mail: willemalexanderhof@denhelder.nl

Meer informatie over asbest en de risico’s kunt u vinden op de website van GGD Leefomgeving: www.ggdleefomgeving.nl/schadelijke-stoffen/asbest.