De gemeente zoekt stembureauleden en stemmentellers

Donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. Stembureauleden maken het mogelijk dat inwoners van onze gemeente hun stem kunnen uitbrengen. Voor een goed verloop van het stemproces is de gemeente Den Helder op zoek naar stembureauleden en stemmentellers.

StembiljettenWij hebben in onze gemeente een trouwe groep vrijwilligers waar wij bij verkiezingen een beroep op kunnen doen. Ook deze keer staan er weer veel van hen klaar om te komen helpen. Toch zijn er nog enkele plaatsen te vullen.

Aanmelden als lid of teller

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Bent u voor deze verkiezingen beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Meldt u dan aan via mijnstembureau-denhelder.nl. Klik op de button ‘Ja, ik help mee!’ en vul de gegevens in. U kunt zelf kiezen op welke locatie u wilt plaatsnemen. Als u voldoet aan alle eisen die de kieswet stelt aan deze functie, dan ontvangt u bericht of u bent ingedeeld en in welke functie. 

Vergoeding voor medewerkers stembureau 

Een medewerker van het stembureau ontvangt een vergoeding. De vergoeding voor een voorzitter van een stembureau is € 325, voor een stembureaulid € 275, voor een plaatsvervangend stembureaulid € 175 en voor een teller € 70. De vergoeding moet worden opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.