Check wat vaker uw snelheid

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Het vergroot de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk, vooral binnen de bebouwde kom. 

Met de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet’ vragen we uw aandacht voor de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers. Rij bewust en pas uw snelheid aan in de bebouwde kom aan de geldende snelheidslimiet. Zo wordt het een stuk veiliger op straat voor iedereen. En check, uiteraard wel met aandacht voor de weg, regelmatig uw snelheid. Zo rijdt u nooit ongemerkt te hard.

Kom veilig thuis

Wethouder verkeer Tessa Augustijn ondersteunt de campagne van harte: Te hard rijden is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Wist u dat ongeveer een op de drie dodelijke verkeersongelukken komt door te hoge snelheid? Als gemeente sluiten we ons aan bij de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ om deze cijfers te verlagen. We vragen uw aandacht voor uw snelheid op de weg. Vergeet niet regelmatig uw snelheid te controleren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig thuiskomt.

Wist u dat?

  • Als iedereen in Nederland zich aan de snelheidslimiet houdt, we 25-30% minder letselslachtoffers hebben?
  • Jaarlijks voetgangers en fietsers overlijden door overtredingen van 10-15 km boven de limieten van 30 en 50 km/per uur?
  • Een botsing met 50 km/per uur gelijk staat aan een val van 10 meter? Dit is bijvoorbeeld vanaf de derde verdieping van een flatgebouw.
  • Het ABS-systeem in auto de remweg niet verkort, maar alleen de auto beter bestuurbaar houdt?

Over de campagne

De campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en campagnepartners. Deze campagne richt zich op de bewustwording van automobilisten die - ondanks dat ze van goede wil zijn - toch soms harder rijden dan toegestaan.  Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Meer informatie vindt u op www.komveiligthuis.nl