Belastingdienst biedt dichtbij hulp met mobiel steunpunt

Vanaf dinsdag 2 april opent de Belastingdienst de deuren bij wijksteunpunt Nieuw Den Helder. Dit is bij MFC ’t Wijkhuis aan Texelstroomlaan 5 in Den Helder. Iedere dinsdag kunt u hier op afspraak terecht met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen. Met dit nieuwe mobiele steunpunt, een dienstverleningsbus bij MFC ’t Wijkhuis, vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid. 

Bus van de Belastingdienst

Medewerker Dienstverlening Ingrid Wester-Briefjes wordt een van de vertrouwde gezichten van de Belastingdienst in dit nieuwe steunpunt. Zij kijkt ernaar uit. Als baliemedewerker kun je écht in gesprek gaan met mensen over hun belastingzaken en toeslagen. Inwoners vinden nu brede financiële ondersteuning onder één dak. Zij waarderen het persoonlijke contact, zeker als je dit samen met partners van het wijksteunpunt Nieuw Den Helder kunt bieden.

Hulp in alle rust

De jaarlijkse periode voor de aangifte inkomstenbelasting is op 1 maart gestart. Het zal dus direct extra druk worden bij het steunpunt. We helpen inwoners graag in alle rust met het invullen van hun aangifte. Tegelijkertijd bekijken we dan ook  of mensen recht hebben op toeslagen of dat er nog een betaling openstaat.

Wethouder Peter de Vrij is blij met deze nabije ondersteuning van de Belastingdienst voor inwoners: Het is belangrijk dat er hulp dicht bij huis is. Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen kan voor mensen soms best ingewikkeld zijn. De Belastingdienst komt nu met persoonlijke hulp dichter bij de inwoners. Zo zijn we samen een toegankelijke, bereikbare overheid voor onze inwoners.

Maak een gratis afspraak

Wilt u gratis hulp bij belastingzaken of toeslagen? Maak dan een afspraak bij het steunpunt van de Belastingdienst (dinsdag van 09:00 - 16:00 uur). Dit kan op belastingdienst.nl/langskomen of via de BelastingTelefoon (0800 - 0543).