Goedkopere zorgverzekering voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen en betaalt u veel geld voor zorg? Dan kunt u zich goedkoper verzekeren via de gemeente.

Voorwaarden

 • u woont in de gemeente Den Helder
 • u heeft een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm).
 • uw vermogen is niet te groter dan de vermogensgrens. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de vermogensgrens.
 • u heeft geen betalingsachterstanden

Bijdrage van de gemeente

Voor het pakket compleet betaalt de gemeente € 35,- per persoon aan Univé. Voor het pakket Compact betaalt de gemeente € 17,50 per persoon aan Univé. U krijgt dit geld niet op uw rekening.

De verzekering

De verzekering heet Univé Gemeentepakket. Dit is een basisverzekering en een aanvullende verzekering Pakket Compleet of Compact..

U kunt ook kiezen voor Univé Gemeentepakket Compleet inclusief € 0,00 eigen risico. U krijgt dan korting op uw eigen risico. Dit is voordelig als u al weet dat u het verplichte eigen risico volledig gaat betalen. Bijvoorbeeld omdat u hoge zorgkosten heeft.

Wat krijg ik vergoed?

Bekijk wat de verzekering vergoedt op de website GezondVerzekerd. Kijk op die pagina onder ‘Belangrijke vergoedingen’.

Is deze verzekering goedkoper?

Vergelijk uw zorgverzekering met het Univé GemeentePakket op www.gezondverzekerd.nl.

Past de verzekering bij u?

Wilt u weten op het Univé Gemeentepakket goed bij u past? Doe dan de zorgcheck van Univé. Maak een afspraak voor een gesprek via www.unive.nl/afspraak . Dit gesprek kan telefonisch, in één van de Univé-winkels of via beeldbellen worden gevoerd.

Aanvragen

U kunt de zorgverzekering aanvragen bij Gezondverzekerd. Of bij een kantoor van Univé. Univé zegt uw huidige zorgverzekering op.

Wanneer aanvragen?

 • Bent u niet verzekerd bij Univé? Vraag de verzekering dan vóór 1 januari aan.
 • Heeft u een aanvullende verzekering bij Univé en wilt u overstappen naar een andere aanvullende verzekering? Dan moet u dat ook voor 1 januari doorgeven.
 • Heeft u uw zorgverzekering bij Univé? Dan kunt u altijd overstappen naar het gemeentepakket van Univé. Klanten bij Univé kunnen tot en met 31 januari via Univé overstappen tussen aanvullende pakketten. Bijvoorbeeld als u het pakket Compleet heeft, maar toch liever het pakket Compact wilt.

Na de aanvraag

Heeft u de verzekering aangevraagd bij Univé? Dan bekijkt de gemeente of u voldoet aan de voorwaarden. Als dat zo is, wordt u toegelaten tot de collectieve verzekering en krijgt u de korting. Om te beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet, vraagt de gemeente u wat gegevens in te leveren.

Makkelijker aanleveren van gegevens

Om het aanleveren van gegevens makkelijker te maken, gebruiken we dit jaar hiervoor de app van Ockto. Hoe dat werkt leggen we hieronder aan u uit. De Ockto-app is gratis te downloaden in de app-stores van Apple en Google.

Als u gegevens over inkomen en vermogen aan ons moet aanleveren, dan sturen wij u daarvoor een uitnodiging per e-mail of brief via het systeem van Gezondverzekerd.nl. Dit is ook de website waar u eerder de aanvraag voor de gemeentepolis heeft gedaan.

In de mail of brief staat een link naar de website van Gezondverzekerd. Daar vindt u ook meer informatie over de Ockto-app, uw privacy en de veiligheid van de app. Ook staan er antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u alvast een kijkje nemen? Ga dan naar onderzoek.gezondverzekerd.nl.

In de mail of brief die u krijgt staan twee codes. Door deze codes op de website in te vullen, kunt u via het scannen van een QR-code de Ockto app gebruiken voor het aanleveren van gegevens: snel, eenvoudig en veilig!

Tarieven

Op de website van Univé vindt u de tarieven.

Meer informatie

 • Op de website van Univé vindt u meer informatie over de verzekering.
 • Meer informatie over deze zorgverzekering vindt u op www.gezondverzekerd.nl
 • Heeft u vragen over de verzekering en de dekking? Bel dan naar met Univé via 0800 0234763.
 • Heeft u vragen over de voorwaarden? Bel dan naar de gemeente, telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag 09.00 - 14.00 uur), team bijzondere bijstand.