Filmpjes schuldhulpverlening

Wilt u graag eerst weten wat u kunt verwachten van schuldhulpverlening? Bekijk dan de video's.

Heeft u hulp nodig bij schulden of het voorkomen van schulden? Maar wilt u eerst graag weten wat u kunt verwachten van schuldhulpverlening? In de onderstaande filmpjes krijgt u op een eenvoudige manier uitleg over onze hulp.

Schuldhulpverlening

Heeft u te maken met schulden? En zoekt u naar een oplossing? Wij bieden hulp bij het aanpakken van schulden. Dit heet schuldhulpverlening. In het filmpje ziet u hoe schuldhulpverlening werkt. Het filmpje schuldhulpverlening bekijken.

Vroegsignalering

Bij onbetaalde rekeningen krijgt de gemeente een seintje. Team Vroeg erop af kan u dan helpen om schulden te voorkomen. Het filmpje vroegsignalering bekijken.

Intakegesprek

Zodra u zich bij ons meldt met schulden, plannen wij vrijblijvend een intakegesprek. In dit gesprek kijken we hoe we u het beste kunnen helpen. Het filmpje intakegesprek bekijken.

Budgetbeheer

Het lukt niet altijd om uw eigen inkomsten en uitgaven te beheren. We kunnen u hierbij ondersteunen door budgetbeheer aan te bieden. Het filmpje budgetbeheer bekijken.

Schuldregeling

Lukt het niet om uw schulden af te betalen? Dan kan er een regeling met de schuldeisers worden getroffen. Dit heet een schuldregeling. Het filmpje schuldregeling bekijken.

Stabilisatie

Om geen verdere schulden te maken, proberen we samen met u uw inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen. Dit heet stabilisatie. Het filmpje stabilisatie bekijken.

Vrij te laten bedrag (VTLB)

Betaalt u uw schuld terug aan uw schuldeisers? Dan houdt u altijd een deel van uw inkomen om van te leven. Dit noemen we het vrij te laten bedrag (VTLB). In het filmpje ziet u wat het VTLB is en hoe dit berekend wordt. Het filmpje VTBL bekijken.

Beslag

Betaalt u een langere tijd uw rekeningen niet? Dan kan er beslag gelegd worden. In het filmpje krijgt u daar informatie over. Het filmpje beslag bekijken.

  • wat beslag leggen is
  • hoe beslag leggen werkt
  • waarop beslag gelegd kan worden
  • wat beslagvrije voet is

Beschermingsbewind

Het kan lastig zijn om zelf uw geldzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat u psychische of lichamelijke klachten heeft. Ook kan het zijn dat u hoge schulden heeft. Het is dan mogelijk om uw geldzaken en administratie over te laten nemen door een bewindvoerder. Dit noemen we beschermingsbewind of onder bewind staan. In het filmpje krijgt u meer informatie over beschermingsbewind. Het filmpje beschermingsbewind bekijken.