Trouwambtenaar kiezen

Als u gaat trouwen of een partnerschap laat registreren, kunt u zelf een trouwambtenaar (Babs) kiezen. Geef de naam van de trouwambtenaar door bij het melden van uw huwelijk. Of uiterlijk 6 weken voor de huwelijksdatum via telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 17.00 uur).

Als deze persoon verhinderd is op uw huwelijksdag, zorgt de gemeente voor een vervanger. De trouwambtenaar neemt zelf contact met u op voor de huwelijksdatum.

Wilt u uw huwelijk of partnerschap laten voltrekken door iemand anders? Dat kan alleen als deze persoon al benoemd is in een andere gemeente en dus al beëdigd is door een rechtbank. U betaalt dan € 64,80 extra.

Overzicht trouwambtenaren

Claudia Smits

claudia-smits

Zijn jullie al heel lang samen? Of nog maar even? Jullie kijken op deze site omdat jullie de liefde willen bezegelen met een huwelijk of met een geregistreerd partnerschap. Ik beschouw het als een grote eer om twee mensen in de echt te mogen verbinden. Jullie liefdesverhaal verdient alle aandacht deze dag!

Al 26 jaar ben ik de trotse eigenaresse van mijn salon”Claudia Coiffure”.Creativiteit en werken met mensen zijn mijn grote passies. Door mijn beroep kom ik in aanraking met een grote diversiteit aan mensen. Zo heb ik in de loop van de jaren ook al veel trouwerijen verzorgd achter de schermen op het gebied van haar en visagie. Sinds februari 2020 mag ik mijzelf met trots BABS van de gemeente Den Helder noemen en mag ik ook trouwerijen voor de schermen gaan verzorgen.

Graag maak ik kennis met jullie, in jullie eigen vertrouwde omgeving , zodat ik me een goed beeld kan vormen van jullie leven samen en wat jullie verbindt. Tijdens dit persoonlijke intakegesprek worden de leuke, bijzondere en warme momenten die jullie met elkaar hebben meegemaakt besproken. Deze informatie verwerk ik in een mooie ceremoniële speech die jullie liefde verwoordt.

Samen gaan we er “de mooiste dag” van jullie leven van maken!

Simona Biewenga

Simone Wiebenga

Mijn naam is Simona Biewenga. Van een ceremonie een feestje maken is de leukste uitdaging die er is! Als BABS met een theaterachtergrond, zorg ik samen met jullie voor een ontspannen ceremonie, met humor en interactie. Het betrekken van kinderen, familie en vrienden geeft tenslotte een persoonlijk tintje aan de huwelijksvoltrekking.

Enthousiast, spontaan en creatief zijn de woorden die bij mijn stijl passen. Mijn motto: “leef in het moment”

Laten we er een mooi moment van maken, het is JULLIE DAG…

Jelly Bravenboer-Hamstra

Jelly Bravenboer-Hamstra

Vlot, gezellig, persoonlijk, stijlvol, informeel, vrolijk, met humor en liefdevol wil ik als trouwambtenaar jullie huwelijkssluiting of partnerschapsregistratie een speciale betekenis geven.

Ik vind het fijn om dat zo persoonlijk mogelijk te doen en daarom nodig ik jullie van tevoren uit voor een gesprek in het stadhuis of bij jullie thuis om met elkaar kennis te maken en jullie persoonlijke wensen te bespreken. Zo wordt de bijeenkomst geen standaardcerenmonie, maar een die precies bij jullie past.

De plechtigheid hoeft daarom niet perse plechtig te zijn. Een ongedwongen sfeer is wel zo prettig. Het moet voor jullie en de gasten een onvergetelijk moment zijn. Kinderen kunnen ook betrokken worden in de ceremonie; dat maakt het voor hen ook feestelijk.

Als trouwambtenaar heb ik ruime ervaring en kan behalve Nederlands, ook in het Engels, Frans en Duits een speech houden en het huwelijk sluiten. Het is zelfs mogelijk om dé belangrijke vraag ”Neemt u aan tot uw..’in het Spaans of Fries te stellen en om het gezelschap te begroeten en te feliciteren in het Spaans of Fries. Jullie krijgen een ceremonie naar wens!

Sanne Koopman-van Dorp

Sanne Koopman-van Dorp

Trouwen is verbinden. Het is jullie feestje, dus jullie bepalen hoe we dat gaan vieren. Groots, klein, uitbundig, ingetogen, een beetje gek, of net even anders dan normaal. Ik sta overal voor open. Ik ben geboren en getogen in Anna-Pauwlona. Sinds mei 2015 mag ik voor de gemeente Den Helder huwelijken voltrekken, dus ik ben een zogenaamd ‘groentje’ in het vak. Dat betekent overigens niet dat ik met minder passie deze mooie taak op me neem, integendeel! Zoals ik vaak zeg en uit ervaring weet: een paar dingen moeten zoals de wet ze voorschrijft, maar daaromheen.. is alles mogelijk!

Deborah Meeuwissen

Deborah Meeuwissen

Een prachtige huwelijksceremonie of partnerregistratie in een ontspannen sfeer, waar emotie, liefde, gezelligheid en diepgang samenkomen. Om daar als trouwambtenaar een onderdeel van uit te mogen maken beschouw ik als een bijzonder voorrecht. Naast mijn werk als trouwambtenaar ben ik ook ceremoniespreker.

Geliefden die soms al jarenlang samen wonen en besluiten om in het bijzijn van dierbaren, stil te staan, bij wat de liefde al die jaren heeft gebracht. Of geliefden die voor een partnerregistratie kiezen omdat ze vast willen hebben staan, dat zij er voor elkaar zijn.

Wanneer je voor mij kiest, dan kies je voor een onvergetelijke en persoonlijke huwelijksceremonie. Een ceremonie waarbij een traan van ontroering samen kan gaan met traan van de lach. Als ‘bruidspaar’ moet je met een glimlach terug kunnen kijken op dit moment en zeggen: Ja, dat was ons verhaal!

Jan Hoogvorst

Jan Hoogvorst

Sinds 2017 mag ik BABS zijn voor onze mooie gemeente Den Helder. Hoe stel je jezelf dan voor. Lastig. Voorop staat dat ik als BABS de hele invulling van jullie moment aan jullie overlaat.
Van mij kan je verwachten dat ik er een persoonlijk moment van maak. Natuurlijk hoort daar een stukje ceremonie (en verplichte tekst) bij, maar het blijft jullie moment. Een lach, een traan, kinderen en familie erbij…of juist alleen jullie met de getuigen. Op het strand op blote voeten, op de dijk in de volle zon, in het stadhuis, in een fort, jullie maken het uit. Zelf ben ik geboren en getogen in het mooie Den Helder, de stad met de meeste zonuren. Ken de stad en veel van zijn inwoners goed en ben er trots op dat ik deze job mag uitvoeren. Hoop jullie als BABS te mogen ontmoeten, maken we er samen iets moois van!

Mariëtte Boot

Mariette Boot

Trouwen of geregistreerd partnerschap? Jullie hebben een belangrijke stap in je leven gezet. ‘Samen’ krijgt hierdoor een andere betekenis. Ja, ik wil daar graag een bijdrage aan leveren! Blij, emotioneel, met liefde en humor. Met alle informatie die ik van jullie ontvang, zorg ik ervoor dat de ceremonie een persoonlijk en onvergetelijk moment wordt.

Ik ben getrouwd en moeder van drie jongens. Ik woon en werk op Texel. Mijn lijfspreuk is ‘geniet vandaag’. Schaatsen, hardlopen, mountainbiken, zwemmen en skeeleren doe ik graag in mijn vrije tijd. Daarnaast hou ik van alle mooie dingen in het leven.

Als leidinggevende in de dienstverlenende sector heb ik veel ervaring opgedaan in tekstschrijven en het samenwerken met mensen. Tijdens mijn huidige werk werd ik eens gevraagd als ceremoniespreker bij een huwelijk. Ik was direct enthousiast en besloot daar meer mee te gaan doen. In 2018 ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Den Helder geworden.

Misschien ontmoeten wij elkaar binnenkort!

Ronald Kruis

Ronald Kruis

Ronald is alleen op vrijdag beschikbaar.

Mijn usp is humor! Ik kan het niet helpen, maar ik schiet als vanzelf in de "feestmodus" als ik een huwelijk sluit en entertain jullie vervolgens het huwelijksbootje in. Jullie gasten worden daarbij getrakteerd op een verrassend luchtige speech en worden daar volop in betrokken. Uiteraard gaan de stille traan en de gulle lach als 2 gelukkige echtelieden, in  mijn speeches hand in hand de trouwzaal door. Daarom neem ik altijd mijn eigen box met tissues mee om uit te delen. Soms borrelt er een lied in me naar boven en heb daar menig paartje mee verrast. Vinden jullie het leuk om wat reviews te lezen? Kijk dan op Facebook naar BABS Ronald en scrol voor mooie reacties en foto's van de stelletjes die ik heb mogen trouwen, deze reacties geven immers een eerlijke en juiste indruk van wat ik voor jullie kan betekenen.

Gerlof Boers

Gerlof Boers