Gemeente als werkgever

Heb jij lef om het verschil te maken?

Den Helder ontwikkelt zich in hoog tempo en realiseert haar ambitieuze plannen om het woonklimaat, de werkgelegenheid en het toerisme een extra impuls te geven. De komende jaren investeren we in de stad en bouwen ook verder aan onze eigen organisatie.

Medewerkers van de gemeente

Jij maakt het verschil

Bij de gemeente Den Helder werk je in een organisatie waar de verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen. Dit biedt jou ruimte om elke dag het verschil te kunnen maken. Voor jouzelf, voor de organisatie en voor de inwoners. Wij scheppen de randvoorwaarden en daarbinnen heb jij zelf de regie en verantwoordelijkheid en kun je veel naar eigen inzicht invullen om zo goed mogelijk te presteren. Zo kun je ook jouw eigen ambities en wensen realiseren.

Onze kernwaarden

Vertrouwen, Lef en Trots zijn onze kernwaarden. Ze vormen de basis voor alles wat wij doen in ons werk. Dat is zichtbaar in ons gedrag en in onze werkwijzen.

Vertrouwen

Wij hebben vertrouwen in onszelf en in elkaar. Vertrouwen is de basis voor samenwerking. We geven vertrouwen door los te laten omdat wij vertrouwen op de kennis en kunde van iedere medewerker en inwoner. Wij vertrouwen erop dat je hulp vraagt als je dat nodig hebt. En dan zijn we er voor je.

Lef

Wij nemen initiatief om zaken te verbeteren. Wij zijn proactief. Wij mogen experimenteren, leren, fouten maken en opnieuw leren. Wij durven nieuwe kansen te pakken en regie te nemen over ons eigen werk en ontwikkeling. Dit persoonlijk leiderschap vraagt Lef!

Trots

Wij zijn er trots op dat wij werken in en voor Den Helder. Wij zijn zelfbewust en vol zelfvertrouwen. Wij doen ons werk met passie en betrokkenheid. Wij zijn positief ingesteld en zoeken naar mogelijkheden en oplossingen.

Teams

Binnen de gemeente werken wij met 12 teams. Elk team heeft een teammanager. De teammanager faciliteert de medewerkers en coacht en begeleidt in de uitvoering van het werk. Hij/zij zorgt dat het team de juiste resultaten behaalt, stimuleert de samenwerking in- en extern en stuurt op eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap. Dit zodat jij succesvol kan zijn in jouw werk en je talenten optimaal kan inzetten.

Samenwerken

Om te kunnen doen wat de stad nodig heeft, werken wij nauw samen. Met elkaar als collega’s, met onze inwoners, met ondernemers en met (maatschappelijke) organisaties. Binnen deze context heb jij veel vrijheid om in de wijk en in de stad je werk te doen. Je kunt flexibel en creatief inspelen op wensen, ambities en uitdagingen.

Samenwerken is een belangrijk aspect binnen de vier opgaves waar wij tijdens de bestuursperiode van 2018-2022 voor staan:

  • Bestuurlijke vernieuwing
  • Zorgzame gemeente
  • Vitale gemeente
  • Leefbare gemeente

Binnen deze vier opgaves zijn er allerlei vraagstukken. Deze vraagstukken worden binnen de organisatie in procesteams opgepakt of in de opgave- en programmateams. Dit zou voor jou kunnen betekenen dat jij vanwege jouw expertise gevraagd kan worden om tijdelijk een opgave- of programmateam te versterken. Zo werken we samen aan de ontwikkeling van onze stad en aan het optimaliseren van onze dienstverlening.

Lerende organisatie

Onze omgeving verandert snel. Daarom is het belangrijk dat wij onszelf continu ontwikkelen. De gemeente biedt daarvoor een breed scala aan mogelijkheden. Zo hebben wij een gevarieerd en breed aanbod van interne trainingen en zijn er ruime externe opleidingsmogelijkheden. Onze HR-adviseurs zijn opgeleid voor het afnemen van talententesten, en er is een coachingpool. Verder ga je regelmatig in gesprek met je teammanager en spreek je samen verwachtingen, resultaten en ontwikkelingen door. Je wordt gestimuleerd om zelf de regie te pakken op je omgeving, functie, loopbaan en te doen wat nodig is. De organisatie ontwikkelt doordat jij ontwikkelt!