Kinderburgemeester

Dien Hoogland is de tweede kinderburgemeester van Den Helder.

“Stem op Dien, dan wordt iedereen gezien!”. Met deze quote kreeg Dien Hoogland (10 jaar) de meeste stemmen van zijn leeftijdsgenoten. Hij neemt het stokje over van Lotte Mollema, onze eerste kinderburgemeester. Dien wil zich inzetten voor gezondheid en vrije tijd, het schoonhouden van onze stad en hulp geven aan kinderen die het echt nodig hebben.

Groepsfoto

Dien Hoogland is sinds vrijdag 4 november 2022 de nieuwe kinderburgemeester. Je kan de huldiging terugkijken op Vimeo. De overige kandidaten vormen nu de groep kinderambassadeurs. Ze bruisen van de ideeën om van Den Helder een mooie kinderstad te maken. Inzet tegen zwerfafval is een onderwerp die ze allemaal omarmen. Ook willen ze graag gezinnen ondersteunen die niet veel geld hebben. Schoolfruit, schoolontbijt, eten aanleveren voor de voedselbank worden onder andere genoemd als oplossing. Bovenal stelt de hele groep kinderen dat ze dit samen willen doen, met elkaar en met de mensen uit de gemeente Den Helder.

Wij moeten als volwassenen niet over kinderen praten, maar samen met hen praten, aldus wethouder Fotigui Camara. Hij gaat de komende twee jaar regelmatig met de groep in gesprek om de ideeën met hen uit te werken en werkelijkheid te laten worden.

Vraag of leuk idee?

Heb je een vraag of een leuk idee voor de kinderburgemeester? Mail die dan naar kinderburgemeester@denhelder.nl.