Energieadvies

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? Wij helpen u graag op weg.

Wilt u advies over het energiezuiniger maken van uw woning? We helpen u graag op weg.

Duurzaam Bouwloket

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Bent u op zoek naar een betrouwbaar uitvoerend bedrijf? Of heeft u een vraag over subsidies, de woonlening of energiebesparende maatregelen? Hiervoor kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Den Helder.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/den-helder voor meer informatie. Of stel al uw vragen aan een deskundig en onafhankelijk adviseur. Dat kan door te bellen naar 072 - 743 39 56 of te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Telefonisch adviesgesprek

De gemeente Den Helder stelde een beperkt aantal uitgebreidere telefonisch adviesgesprekken van 30 minuten beschikbaar. Door de grote belangstelling zijn alle telefonische adviesgesprekken al gepland. Later in 2022 komen er weer een beperkt aantal telefonische adviesgesprekken beschikbaar.

Advies aan huis

De gemeente Den Helder stelde een beperkt aantal gratis keukentafelgesprekken over verduurzaming van uw woning beschikbaar. Door de grote belangstelling zijn alle adviesgesprekken al gepland. Het is niet meer mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. In de tweede helft van 2022 komen weer een beperkt aantal adviesgesprekken aan huis beschikbaar.

Duurzaam Wonen spreekuur

Wilt u liever naar een adviseur toe? Kom dan naar het Duurzaam Wonen spreekuur. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket beantwoordt uw vragen over energiebesparing of over subsidies en andere regelingen. Afspraken zijn mogelijk tussen 18.30 en 21.00 uur en duren maximaal een half uur. Inschrijven is noodzakelijk  Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunt u zich inschrijven voor het spreekuur. Ook vindt u daar meer informatie.

Duurzame Huizen Route

Interesse in duurzaam wonen? Leer van de ervaringen van andere mensen. Verschillende inwoners van de gemeente Den Helder zijn u al voorgegaan met bijvoorbeeld isoleren, een warmtepomp of het plaatsen van ledlampen of tochtstrippen. Zij kunnen u handige tips geven en hun ideeën delen om tot een goede aanpak te komen voor uw eigen woning. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl/denhelder.

Energiebespaarkrant

Lees ook de Energiebespaarkrant die de gemeente Den Helder dit voorjaar heeft uitgebracht. Deze krant staat boordevol tips, informatie en verhalen van inwoners die hun huis al energiezuinig hebben gemaakt. Doe er uw voordeel mee!

Energiebespaarkrant

Doe de subsidiecheck

De gemeente biedt subsidie en een woonlening aan voor het verduurzamen van uw woning. Daarnaast bestaan er ook nog landelijke regelingen. Die kunnen het financieel nóg aantrekkelijker maken om uw huis energiezuinig te maken. Wilt u een overzicht van alle mogelijke regelingen? Dan kunt u op de website van het Duurzaam Bouwloket de subsidiecheck doen.