Woningverbeterplan aanvragen

Wilt u uw woning verduurzamen? U kunt via de gemeente een woningverbeterplan van Susteen aanvragen met korting.

Wilt u besparen op uw energiegebruik? Maar weet u niet hoe u uw woning kan verduurzamen? De gemeente Den Helder wil inwoners helpen bij het besparen van energie. Daarom bieden wij het woningverbeterplan van duurzaamheidsspecialist Susteen aan met een fikse korting.

Kosten

Normaal gesproken kost een woningverbeterplan € 289,-.  Nu de gemeente bijdraagt, betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 50,-.

Voorwaarden

U kunt een woningverbeterplan aanvragen:

  • als u een koopwoning (geen appartement) heeft in de gemeente Den Helder
  • als uw woning gebouwd is voor 2 juli 2018.
  • U kunt een woningverbeterplan aanvragen tot en met 31 oktober 2023.

Er zijn 860 woningverbeterplannen beschikbaar voor de inwoners van Den Helder, waarvan maximaal 215 plannen beschikbaar zijn voor woningen van vóór 1992.

Waaruit bestaat een woningverbeterplan?

Het woningverbeterplan Den Helder bestaat uit een energieadvies aan huis en bijbehorend plan om uw woning te verbeteren tot een toekomstbestendige en duurzame woning. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke woonwensen. Naast de mogelijke maatregelen, bevat het plan een investeringsoverzicht, een berekening van de terugverdientijd en informatie over het uitvoeren van de maatregelen. Zo heeft u een uitgebreid overzicht van de duurzaamheidsmogelijkheden in uw woning.

Aanmelden

Op de website van Susteen kunt u zich aanmelden voor het woningverbeterplan (zolang de voorraad strekt). U vindt het inschrijfformulier onderaan die pagina.