Naar aardgasvrij

In de Transitie Visie Warmte leest u hoe de gemeente aardgas wil vervangen door duurzame warmte.

Aardgas vervangen door duurzame warmte. Dat wil de gemeente Den Helder tussen nu en 2040 bereiken. Maar welke ideeën zijn er? Wat betekent het voor u? En hoe kunt u meedenken of meebeslissen?

U leest het in de Transitie Visie Warmte (pdf), die eind 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Wijk voor wijk

Zo’n verandering gebeurt natuurlijk niet in één keer, maar stap voor stap, wijk voor wijk. Samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners gaan we op zoek naar de beste oplossingen voor een duurzaam Den Helder. Zodat onze én volgende generaties een prettige en leefbare toekomst hebben.

Waar denkt u aan bij aardgasvrij en warmtetransitie?

U heeft het vast in het nieuws gehoord: woningen worden in de toekomst aardgasvrij. Voor het koken van ons eten en het verwarmen van huizen en kraanwater gaan we andere energiebronnen gebruiken dan aardgas. Deze overstap noemen we warmtetransitie. Iedereen krijgt hiermee te maken, maar wat denkt u er eigenlijk van? Wat zijn uw verwachtingen, zorgen of ervaringen? Laat het ons weten door de vragenlijst in te vullen op ingesprek.denhelder.nl.

Door uw antwoorden krijgen we een beter beeld van wat er leeft onder de inwoners van onze gemeente. Zo weten we aan welke informatie u behoefte heeft. En ook wie mee wil denken over de plannen om onze gemeente aardgasvrij te maken.

Vertel uw verhaal

De vragenlijst is niet een gewone enquête met meerkeuzevragen, maar u krijgt de ruimte uitgebreid te reageren. We verzamelen alle verhalen, meningen en ervaringen en gaan daar mee aan de slag. Meer informatie vindt u op ingesprek.denhelder.nl.