Wip een tegel en win

Vervang de tegels in uw tuin met groen. Kunnen wij andere gemeenten verslaan in het NK Tegelwippen?

Wij en zeker nog 99 andere gemeenten doen mee met het NK Tegelwippen. Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk tegels eruit en groen erin. De gemeente met de meest gewipte tegels wint.  

U begrijpt vast: het gaat natuurlijk niet alleen maar om het wippen van tegels. Het gaat vooral om het tegengaan van de verstening. Waar tegels liggen, kan regenwater niet goed de grond in zakken. Met de steeds vaker voorkomende piekbuien wordt dat een steeds groter probleem. Ook betekenen stenen dat op die plekken geen gras, bloem, boom of geveltuintje is. En juist dat is ook zo belangrijk. Voor de verkoeling in de zomer, voor vogels en insecten en voor uw eigen woonomgeving.

Doe mee

Wip tegels rondom uw woning, maak er een foto van en geef het op via nk-tegelwippen.nl. Op die manier maakt u ook gelijk kans op de Publiekswipper en maken we als gemeente kans op de Gouden Schep én de Gouden Tegel. Op de website staan ook voorbeelden en tips voor het verwijderen van tegels.

Gratis ‘tegeltje groen’ voor de eerste honderd tegelwippers

De eerste honderd inwoners die zich in april aan melden als tegelwipper, krijgen een gratis ‘tegeltje groen’. Daarvoor is het wel nodig om uw gewipte tegels óók te melden aan tegelwippen@denhelder.nl. In het ‘tegeltje groen’ zit een mix van drie planten die ook in de winter groen blijven. Zo blijft de tuin het hele jaar door aantrekkelijk.

Tegeltje Groen-pakket

Winnen van Hollands Kroon

Als gemeente Den Helder hebben we nóg een wedstrijd te winnen: binnen de landelijke wedstrijd NK Tegelwippen zijn we uitgedaagd door onze buurgemeente Hollands Kroon. Daar willen we natuurlijk graag van winnen! Maar of dat ook gaat lukken, ligt helemaal in de handen van onze inwoners. Dus gaat u de strijd met Hollands Kroon aan en wipt u mee?

Maatregelen tegen veranderingen klimaat

Het klimaat verandert. We hebben meer last van piekbuien, hittestress en ook van droogte! Zodra we als gemeente in de openbare ruimte aan het werk gaan, houden we er rekening mee. Zo leggen we gescheiden rioolstelsels aan bij vervanging en maken we steeds meer natuurlijke waterbergingen (wadi’s). Ook gebruiken we bijvoorbeeld grasstenen voor parkeerplaatsen als dat kan. En we moedigen de aanleg van geveltuintjes aan.

Ook een watZr helpt

Maar ook u kunt veel doen om tegengas te bieden aan de veranderingen in het klimaat. Wij laten onze inwoners dat steeds zien in de WatZr-campagne. Zowel op deze Stadsnieuwspagina als op bijvoorbeeld Facebook vragen wij uw aandacht hiervoor. Verder kunt u inspiratie opdoen op de website www.watzr.nl. Want wie een watZr doet, hoe klein ook, doet klimaat-goed.