Weekje Weg Den Helder

Bij gezinnen met een minimum inkomen is er vaak geen geld voor een vakantie. Voor die gezinnen maakt de gemeente Den Helder samen met Stichting Weekje Weg het mogelijk om toch een week op vakantie te gaan.

Voor wie?

De vakanties zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar met een minimum inkomen.

Een minimum inkomen is een inkomen tot:

  • voor gehuwden met kinderen: € 1.871,50 per maand
  • voor alleenstaande ouders: € 1.310,05 per maand

Als inkomen telt mee: alle inkomsten uit werk, uitkering, alimentatie, combinatiekorting of vakantiegeld enzovoorts.

Ook moeten u en uw kinderen op hetzelfde adres wonen. En u moet ingeschreven staan in de gemeente Den Helder.

Waar en wanneer

Deze vakanties vinden plaats op ´Heidepark Veluwsch Karakter´ in Vierhouten in de week van:

  • 22 juli tot en met 29 juli 2022
  • 12 augustus tot en met 19 augustus 2022

Het vervoer

Het vervoer is geregeld. Alle gezinnen worden op een centrale plaats in de gemeente opgehaald met een touringcar. De bus brengt iedereen naar Vierhouten en een week later brengt de bus iedereen weer terug naar Den Helder.

Het verblijf

Tijdens de vakantie verblijft ieder gezin in een eigen stacaravan. Deze beschikken over een woonkamer, keuken, slaapkamers en sanitair en liggen in het prachtige natuurgebied De Veluwe.

De verzorging

Deze vakantie is op basis van zelfverzorging, maar een aantal maaltijden zit in het pakket: welkomstmaaltijd op vrijdag, zak warme broodjes op zondag, afscheidsmaaltijd op donderdag.

Het programma

Tijdens de vakantieweek huren we voor alle gezinsleden van 6 jaar en ouder een fiets, waarmee het gezin er lekker op uit kan trekken. Denk bijvoorbeeld aan mooie fietstochten door bos en hei of naar een picknickveld.  En regelmatig worden leuke activiteiten georganiseerd.

Waarom alleen voor kinderen tot en met 12 jaar?

Wij krijgen vaak de vaak de vraag waarom gezinnen met oudere kinderen niet mee mogen. Dit heeft met de activiteiten te maken. De activiteiten die georganiseerd worden zijn gericht op kinderen die nog op de basisschool zitten.

Wilt u weten of u met uw gezin in aanmerking komt voor de vakantieweek? Neem dan vóór 15 april 2022 contact op met team bijzondere bijstand via bijzonderebijstand@denhelder.nl.

Wilt u meer weten over de vakantie? Meer informatie vindt u op www.stichtingweekjeweg.nl.