Kinderburgemeester

Dien Hoogland is de tweede kinderburgemeester van Den Helder.

Dien Hoogland is de kinderburgemeester van Den Helder. Dien wil zich inzetten voor gezondheid en vrije tijd, het schoonhouden van onze stad en hulp geven aan kinderen die het echt nodig hebben.

Fotowedstrijd nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 12 juni is de nationale Buitenspeeldag. De kinderraad van Den Helder organiseert hiervoor een fotowedstrijd, waarmee je een mooie prijs kunt winnen.

De kinderraad vindt het belangrijk en leuk als er veel meer buiten wordt gespeeld. Daarom roept de kinderraad alle kinderen van Den Helder op om op 12 juni buiten te spelen. Maak die dag een leuke foto van je buitenspeelactiviteit en stuur deze voor maandag 17 juni naar kinderburgemeester@denhelder.nl. Dan maak je kans op een mooi buitenspeelpakket.

Jij doet toch ook mee?!

Ruim je op dan ben je top

“Hé, wil jij een schonere stad. Ik ben Dien Hoogland kinderburgemeester van Den Helder en samen met de andere kinderen van de kinderraad houden wij van een schone stad. Daar willen wij ons ook voor inzetten, maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jullie voor nodig.” Zo trapt de kinderburgemeester de campagne vanuit de kinderraad “Ruim je op, dan ben je top” af. 

De kinderraad heeft unaniem besloten zich te willen inzetten voor een schonere stad. Dit vinden ze erg belangrijk voor het milieu en ook om een mooiere omgeving te hebben. Met de campagnefilm hieronder trappen ze de campagne; “Ruim je op, dan ben je top” af. In de film worden alle inwoners van Den Helder uitgenodigd zelf een steentje bij te dragen.

Verkiezing kinderburgemeester

Dien Hoogland is sinds vrijdag 4 november 2022 de nieuwe kinderburgemeester. Je kan de huldiging terugkijken op Vimeo. De overige kandidaten vormen nu de groep kinderambassadeurs. Ze bruisen van de ideeën om van Den Helder een mooie kinderstad te maken. Inzet tegen zwerfafval is een onderwerp die ze allemaal omarmen. Ook willen ze graag gezinnen ondersteunen die niet veel geld hebben. Schoolfruit, schoolontbijt, eten aanleveren voor de voedselbank worden onder andere genoemd als oplossing. Bovenal stelt de hele groep kinderen dat ze dit samen willen doen, met elkaar en met de mensen uit de gemeente Den Helder.

Wij moeten als volwassenen niet over kinderen praten, maar samen met hen praten, aldus wethouder Fotigui Camara. Hij gaat de komende twee jaar regelmatig met de groep in gesprek om de ideeën met hen uit te werken en werkelijkheid te laten worden.

Groepsfoto

Vraag of leuk idee?

Heb je een vraag of een leuk idee voor de kinderburgemeester? Mail die dan naar kinderburgemeester@denhelder.nl.