Renovatie sluizen

In 2021 en 2022 wordt de Boerenverdrietsluiskeersluis gerenoveerd tot schutsluis. Daarna wordt de Koopvaardersschutsluis gerenoveerd.

De provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder gaan in 2021/2022 de Boerenverdrietsluiskeersluis renoveren tot schutsluis. Daarna wordt de Koopvaardersschutsluis gerenoveerd.

sluis

Renovatie Boerenverdrietsluis

De provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder gaan in 2021/2022 de Boerenverdrietsluis renoveren tot schutsluis. Deze sluis uit 1859 op het Willemsoordcomplex wordt aangepast om de bereikbaarheid van Den Helder (vanaf het Noord-Hollands kanaal en de haven) voor de scheepvaart te garanderen. De Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd van een keersluis naar een schutsluis met een kolklengte van 85 meter, inclusief een stel extra sluisdeuren op 40 meter. Daarvoor wordt de sluis circa negen maanden afgeslotenvoor het scheepvaartverkeer. Schepen moeten dan omvaren, bijvoorbeeld via de Zeedoksluis, om Willemshaven te kunnen bereiken.

Omvaarroute via de Boerenverdrietsluis

De omvaarroute loopt vanaf de Koopvaardersschutssluis via de Boerenverdrietsluis en de Zeedoksluis naar de haven van Den Helder en vice versa. De werkzaamheden zijn een coproductie tussen gemeente Den Helder en provincie Noord-Holland. De gemeente Den Helder is opdrachtgever van de provincie ten aanzien van het ombouwen van de Boerenverdrietsluis tot schutsluis en de renovatie van de Boerenverdrietbrug. Port of Den Helder is de verantwoordelijke partij voor de omvaarroute.

Renovatie Koopvaardersschutsluis

Als de Boerenverdrietsluis is aangepast, wordt de Koopvaardersschutsluis gerenoveerd en wordt de kolk verlengd tot 115 meter. De verwachte bouwtijd hiervoor is circa 9 maanden tot een jaar.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.kvssdenhelder.nl en www.oosterhof-holman.nl.