Groen en ontmoeting: nieuwe uitstraling voor Loopuytpark

Het Loopuytpark in Julianadorp krijgt een facelift. Het definitieve ontwerp voor de herinrichting is vastgesteld. Er komt meer groen en ruimte voor ontmoeting. Tegelijk komt de veelzijdigheid van het park helemaal tot zijn recht. Komende zomerperiode vindt verdere voorbereiding en uitwerking plaats. In het najaar van 2021 kan de schop de grond in!

210511-Loopuytpark-vogelvlucht-LR

Een Hart voor Julianadorp

De afgelopen jaren is veel gesproken met en door bewoners en ondernemers over de herinrichting van het Loopuytpark. Ook zorgverleners, vastgoedeigenaren en organisatoren van evenementen hebben actief bijgedragen aan het definitieve ontwerp. Uitgangspunt voor alle betrokkenen was een echt Hart voor heel Julianadorp met daarin plek voor de vele functies van het park. Een groene ontmoetingsruimte waar bewoners én bezoekers kunnen wandelen, winkelen, eten en drinken, verblijven, ontmoeten, recreëren of een bezoek aan de zorgverlening kunnen brengen. En dat is wat er nu staat te gebeuren. Voorjaar 2022 heeft Julianadorp een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en veelzijdig dorpshart.

Slingerpad van kerk naar winkelcentrum

Het Loopuytpark loopt eigenlijk helemaal vanaf de Ontmoetingskerk in het zuiden naar De Riepel in het noorden. Een logische en aantrekkelijke verbinding hiertussen ontbreekt nu. In het nieuwe ontwerp komt daarom een speels slingerend wandelpad tot aan De Riepel. De totale ruimte rondom dit pad krijgt het karakter van één, doorlopende groene ruimte met de muziekkoepel als hart.

Kort parkeren in blauwe zone

Met de herinrichting wijzigt ook de huidige parkeersituatie. Overdag geldt straks in het hele park een zogenoemde blauwe zone voor kort parkeren. Hiervoor is nog wel een aparte procedure nodig.

In totaal komen op het Loopuytpark 36 parkeerplaatsen. Voor wie langer wil parkeren komt er op loopafstand een parkeerplaats op het grasveld ten westen van winkelcentrum De Riepel. De locatie van de parkeerplaats staat rood omlijnd in onderstaande foto.

Wethouder Kees Visser: “Wij zijn echt enorm blij dat we samen met ondernemers, zorgverleners, bewoners en andere betrokkenen dit prachtige plan handen en voeten hebben kunnen geven. Onze waardering voor de initiatiefnemers! Wat blijkt is wel dat we samen veel kunnen bereiken. Het gaat bij dit soort herinrichtingen met verschillende belangen om luisteren, aanpassen en begrip voor elkaar. Julianadorpers krijgt straks echt een plaatje van een Loopuytpark waar ze met recht trots op mogen zijn.”

Definitief ontwerp

Definitief ontwerp herinrichting openbare ruimte Loopuytpark (pdf)

Locatie parkeerplaats

Locatie parkeerplaats

Impressie

Om een indruk te krijgen kunt u een filmpje bekijken op Youtube. Of bekijk de foto's hieronder.

Loopuytpark zicht op kerk

Loopuytpark vogelvlucht

Loopuytpark in het park