Voorlopige opkomstcijfers Europese Parlementsverkiezingen in Den Helder

 

De voorlopige opkomstcijfers in de gemeente Den Helder van de verkiezingen voor het Europees Parlement zijn bekend. De opkomst bedraagt 35,42 procent van de kiesgerechtigden. Bij de laatste verkiezingen in 2019 ging 32,83 procent van de kiesgerechtigden in onze gemeente naar de stembus.

De uitslag van deze verkiezingen mag pas bekend worden gemaakt nadat alle stembussen in alle lidstaten van de Europese Unie zijn gesloten. De laatste stembussen sluiten op zondag 9 juni 2024. De uitslag van de stemming in Den Helder stelt het gemeentelijk stembureau in een openbare zitting vast op maandag 10 juni vanaf 9.00 uur. Deze uitslag publiceren we diezelfde dag zo snel mogelijk op onze website.

Jan de Boer brengt stem uit - voorlopige opkomstcijfers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussentijdse opkomstcijfers gemeente Den Helder

Rond 17.00 uur heeft 23,13 procent van de kiesgerechtigden in Den Helder gestemd.

Nieuw bij deze verkiezing is het inclusieve stembureau op Noorderhaven, het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Julianadorp. Mensen die kwamen stemmen werden begeleid door stembureauleden van de gemeente en door Kevin en Merel. Kevin is cliënt bij ’s Heeren Loo en voorzitter van de regionale cliëntenraad en Merel werkt als assistent zorgbemiddeling. Samen vormen zij een zogenaamd prokkelduo, een duo dat bestaat uit een vrijwilliger met en een vrijwilliger zonder verstandelijke beperking.

Wethouder Tessa Augustijn bracht daar in de middag haar stem uit. “We vinden dit heel belangrijk. Een inclusief stembureau draagt bij aan een inclusieve samenleving!”

Kevin en Merel vonden het leerzaam om de verkiezingen achter de schermen mee te maken. “Dit is een leuke ervaring”, zegt cliënt Kevin.

Tessa Augustijn - 's Heeren Loo

Foto: Red Mouse

 
Tussentijdse opkomstcijfers gemeente Den Helder

Rond 13.00 uur heeft 13,73 procent van de kiesgerechtigden in Den Helder een stem uitgebracht. Onze gemeente telt 34 stembureaus, verdeeld over 29 locaties.

Burgemeester Jan de Boer en een aantal wethouders brengen vandaag een bezoek aan de meeste stemlocaties. Ze kwamen niet met lege handen. Bij elk stembureau werd een pak koek achtergelaten als bedankje voor de vrijwilligers. We zijn blij met de vrijwillige inzet van onze inwoners om zo de verkiezingen te kunnen organiseren.

Jan de Boer - Ontmoetingskerk Julianadorp Peter de Vrij - buurthuis Centrum Leden stembureau Peter van Diepen Petra Bais - Huisduinen Tessa Augustijn - Zorgcentrum De Golfstroom

 
Tussentijdse opkomstcijfers gemeente Den Helder

De 34 stembureaus in onze gemeente zijn vanaf 7.30 uur open. De Europese Parlementsverkiezingen zijn in volle gang. De tussentijdse opkomst was rond 10.00 uur 5,61 procent. Hoe laat zien we jou op het stembureau?

Kiezers met een visuele beperking kunnen stemmen met een stemmal. Dit is ook geschikt voor laaggeletterden of mensen met dyslexie. Op onze locaties Zorgcentrum de Golfstroom en Omringlocatie Buitenveld zijn een stemmal en een soundbox aanwezig. Op de volgende stembureaus liggen kandidatenlijsten in braille: Zorgcentrum de Golfstroom, De Groene Vecht, Stadhuis (gebouw 66) en Omringlocatie Buitenveld.

 

Breng jij vandaag op een van de 34 stembureaus in onze gemeente je stem uit? Maak gebruik van het stemrecht. Elke stem telt. De stembureaus zijn open tot 21.00 uur.

Bekijk welke stemlocatie bij jou in de buurt is.

Bord stembureau