Win een te gekke watZr-gieter!

Hitte en droogte zijn gevolgen van de verandering van het klimaat. Iedereen kan helpen om overlast van die verandering te voorkomen. Laat zien hoe u dat aanpakt en doe mee met deze nieuwe watZr-actie ‘hitte en droogte’.

Maak een foto van uw watZr. Dat kan bijvoorbeeld een coolspot in de tuin of op het balkon zijn, een groen perkje, moestuin of regenton. Deel de foto via info@watzr.nl of laat een opmerking achter op onze Facebookpagina over dit onderwerp. Laat bij de foto ook even weten waarom u de gouden watZr-gieter verdient. Graag erbij vermelden:  ‘ik wil een te gekke watZr-gieter’. Meedoen kan tot 19 augustus 2022.

Watzr-gieter

Een watZr?

Een watZr is een kleine simpele actie rondom huis die het risico op wateroverlast en hittestress vermindert. Denk aan het vervangen van tegels voor groen, het planten van een boom of het plaatsen van een regenton.

Kleine acties tegen klimaatverandering

Een verdroogde tuin, hete dagen of zoveel water dat de riolen overstromen. Ook bij u in de straat. Dit zijn de gevolgen van het klimaat dat verandert en steeds meer uitersten laat zien. Gemeenten, provincies en waterbedrijven doen van alles om overlast te voorkomen. Maar ze kunnen het niet alleen. U kunt ook helpen. Ongeveer de helft van het oppervlak in stedelijk gebied is namelijk privé terrein. En minder overlast is fijner wonen. Wie wil dat niet?

WatZr-campagne

De campagnenaam staat voor water en zon en gaat in op vier thema’s. Sinds deze maand is er aandacht voor hittestress en droogte. Daarna volgen wateroverlast, een schoon riool en aandacht voor de tuin. We geven u tips en informatie over wat u zelf kunt doen. Laat u inspireren en ga voor alle informatie naar www.watzr.nl.

Samen met

De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het PWN.