Op dit moment vindt er onderhoud plaats op deze website. De website en formulieren kunnen daardoor minder goed bereikbaar of traag zijn. Ook kan uw online aanvraag of melding vertraagd bij ons binnenkomen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Win een te gekke gouden watZr-gieter

Heeft u een moestuintje gemaakt of een groen dakje op de schuur? Een waterton geplaatst en de regenafvoer afgekoppeld? Of heeft u tegels vervangen voor planten? Geweldig, dan bent u aan het watZren! Daarmee kunt u meedoen met de wedstrijd en een te gekke gouden watZr-gieter winnen.

Gouden WatZr gieter

Hitte en droogte. Het zijn gevolgen van de verandering van het klimaat. Iedereen kan helpen om overlast van die verandering te voorkomen. Laat zien hoe ú dat aanpakt en doe mee met deze nieuwe watZr-actie ‘hitte en droogte’. 

Zo doet u mee

Meedoen is simpel: stuur ons een foto mét uitleg van uw favoriete watZr. Dan maakt u kans op een van de vijftig Gouden Gieters die we weggeven.

Stuur vóór 19 augustus een e-mail naar info@watzr.nl met daarin een foto van uw watZr en leg uit waarom dit uw favoriet is. Iemand anders opgeven met een watZr mag ook. Leg dan wel even uit waarom u vindt dat diegene de Gouden Gieter verdient. Deze persoon moet dan wel in een van de gemeenten in Hollands Noorderkwartier wonen (Den Helder, Texel, Schagen en Hollands Kroon), net als uzelf.

Kleine acties tegen klimaatverandering

Een verdroogde tuin, hete dagen of zoveel water dat de riolen overstromen. Ook bij u in de straat. Dit zijn de gevolgen van het klimaat dat verandert en steeds meer uitersten laat zien. Gemeenten, provincies en waterbedrijven doen van alles om overlast te voorkomen. Maar ze kunnen het niet alleen. U kunt ook helpen. Ongeveer de helft van het oppervlak in stedelijk gebied is namelijk privé terrein. En minder overlast is fijner wonen. Wie wil dat niet?

WatZr-campagne

De campagnenaam staat voor water en zon. De campagne gaat in op vier thema’s. Sinds juni is er aandacht voor hittestress en droogte. Daarna volgen wateroverlast, een schoon riool en aandacht voor je tuin. We geven u tips en informatie over wat u zelf kunt doen. Laat u inspireren en ga voor alle informatie naar www.watzr.nl