Wandel en fiets met een podcast door de geschiedenis

Heeft u al een foto gemaakt van die bijzondere, typisch Helderse plekjes die onze stad rijk is? U ontdekt ze als u een van de vier wandelingen of de fietstocht doet en naar de podcast luistert. Zo komt u erachter waarom de Lange Jaap op de plek staat waar ‘ie nu staat. Of wat er in de grond zit onder het winkelcentrum in De Schooten. Maar ook hoe het komt dat er allemaal van die grote gebouwen rond het stationsgebouw staan. Of waar het Loopuytpark zijn naam vandaan heeft. En nog veel meer leuke weetjes. Burgemeester Jan de Boer loodst u via de podcast door de geschiedenis van Den Helder die u zo misschien wel herontdekt!

Refugium

Registreren

Maak onderweg foto’s van mooie plekjes en upload die op ingesprek.denhelder.nl/herontdekdenhelder. Als u nog niet bent geregistreerd, moet u dat eerst doen. U vindt bij het project ‘Herontdek Den Helder’ een kaart met de verschillende routes. Klik op een route en er opent een venster waarna u de foto kunt plaatsen. Wie weet wordt uw foto wel tot de mooiste verkozen en hangt deze in juli 2022 in heel Den Helder. Doet u mee? Uploaden van uw foto’s kan nog in de maand mei.

Meer informatie

Op www.denhelder.nl/gebiedsbiografie vindt u de folder met de routes. En de podcast die u bijvoorbeeld gratis kunt beluisteren via Spotify. Veel wandel- en fietsplezier!