Vrijwilligers gezocht voor zwerfafval-proef

HVC en onze gemeente zijn een proef gestart om zwerfafval te verminderen. Voor de proef van zes maanden zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen Den Helder schoon te houden. Deelnemers krijgen van HVC een zwerfafvalpakket. Compleet met afvalprikker, hesje, handschoenen, vuilniszakken, en een kaart met plekken in onze gemeente waar vaak afval op straat ligt.

U kunt zich aanmelden via hvcgroep.nl/zwerfafval

Zwerfafvalpakket

Deelnemers krijgen van HVC een zwerfafvalpakket. Compleet met afvalprikker, hesje, handschoenen, vuilniszakken, en een kaart met plekken in onze gemeente waar vaak afval op straat ligt. Inwoners die al langer zwerfafval in de buurt rapen, kunnen zich natuurlijk ook aanmelden voor een pakket.

zwerafafavl-bewerkt

Schonere omgeving

Na zes maanden bespreken HVC en de gemeente hoe de zwerfafval-proef is verlopen. Wethouder Petra Bais hoopt dat het een succes wordt: “Als we samen de handen uit de mouwen steken voor een schonere omgeving maken we van Den Helder een nog fijnere plek om te wonen.” 

Help ook mee

Zwerfafval zorgt voor een rommelig straatbeeld, en is schadelijk voor dieren en het milieu. Helpt u daarom ook mee de buurt schoon te houden? Met kleine dingen maakt u al een groot verschil. U kunt in uw eentje meedoen, maar ook groepen of verenigingen kunnen zich aanmelden.