Voordelig energieadvies aan huis voor particuliere woningeigenaren

Bent u in het bezit van een koopwoning en wilt u deze graag energiezuiniger maken? Dan bent u zeker niet de enige. Veel mensen vinden verduurzaming belangrijk maar weten vaak niet waar te beginnen. Vragen over welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn en de kosten en opbrengsten hiervan spelen een grote rol.

Wat zou het dan fijn zijn als er iemand bij u thuiskomt om u advies op maat te geven, zonder dat u verder ergens aan vastzit en/of tegen hoge advieskosten aanloopt. Een nieuwe samenwerking tussen de gemeente Den Helder en duurzaamheidsspecialist Susteen, maakt dit nu mogelijk.

Huis met sjaal

Wat kunt u verwachten?

Een professionele en onafhankelijke energieadviseur van Susteen komt één keer bij u langs om uw woonwensen te bespreken en de mogelijkheden van uw woning in kaart te brengen. Er wordt onder meer gekeken naar het energieverlies, naar kansrijke isolatiemaatregelen en naar mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen, een zonneboiler en/of een warmtepomp.

Persoonlijk woningverbeterplan

Na afloop wordt er een uitgebreid woningverbeterplan opgesteld, helemaal afgestemd op uw situatie. In dit persoonlijke plan leest u welke duurzame maatregelen u zou kunnen treffen, wat dit u zou kosten, en wat verduurzamen u ongeveer oplevert.  U krijgt bovendien advies over eventuele vervolgstappen, zoals het aanvragen van offertes en het regelen van financiering. De adviezen in het woningverbeterplan zijn uiteraard helemaal vrijblijvend. U beslist zelf of u er iets mee doet.

Volledig overzicht

Wethouder Duurzaamheid Tessa Augustijn is enthousiast over de energieadviezen en woningverbeterplannen: Als meer mensen hun woning energiezuinig maken, is dat beter voor de aarde, het klimaat én de eigen portemonnee. Wij helpen de inwoners alvast een eind op weg met het woningverbeterplan. De energieadviezen maken duidelijk welke maatregelen de mensen kunnen nemen. Het woningverbeterplan geeft ook een helder en volledig overzicht van de kosten en besparingen. Ik hoop dat veel mensen dit vrijblijvende en voordelige energieadvies aan huis aanvragen zodat zij aan de slag kunnen met verbeteringen aan hun woning.

Overige informatie

Een huisbezoek duurt ongeveer 75 minuten. De kosten van een woningverbeterplan bedragen normaal € 289,- maar omdat de gemeente bijdraagt, betaalt u alleen een eigen bijdrage van € 50,-. Wij stellen een beperkt aantal gesprekken beschikbaar. Wees er dus snel bij! 

Om in aanmerking te komen voor het energieadvies aan huis zijn enkele voorwaarden van toepassing. Zo moet het bijvoorbeeld gaan om grondgebonden koopwoningen van particuliere eigenaren gebouwd voor 1 juli 2018. Op www.denhelder.nl/woningverbeterplan kunt u de voorwaarden rustig nalezen.

Contact

U kunt zich aanmelden voor een energieadvies aan huis via www.denhelder.nl/woningverbeterplan.

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Susteen. Dit kan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 op telefoonnummer 085-8085119. Of stuur een e-mail naar klantenservice@susteen.nl.