Uw huis isoleren? Tot het einde van dit jaar betaalt onze gemeente nog mee

Gaat u maatregelen nemen om uw huis te isoleren? Dan kunt u dit jaar nog gebruikmaken van een subsidie. De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500. Voor dit jaar was € 200.000 beschikbaar, maar door de vele aanvragen is er nu nog maar € 51.000 over. Voor de subsidie geldt: op = op. Dus wees er snel bij! 

Wethouder Duurzaamheid Peter Van Diepen is blij dat veel inwoners de subsidie hebben aangevraagd. Hij wil graag het resterende subsidiebedrag ook nog verdelen: Met deze financiële tegemoetkoming kunnen huiseigenaren hun woning comfortabeler en energiezuiniger maken. Isolatiemaatregelen leveren vaak direct winst op en brengen de energierekening flink omlaag. De isolatiesubsidie is nog een paar maanden beschikbaar. Ik roep inwoners daarom op om snel hun aanvraag in te dienen.

Voorwaarden subsidie

Bent u eigenaar én bewoner van een bestaande koopwoning in onze gemeente? Dan kunt u subsidie krijgen voor het isoleren van de spouwmuren, gevel, vloer of bodem. En ook voor het vervangen van ramen en kozijnen. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. U mag de isolatiemaatregel bijvoorbeeld pas uitvoeren nadat onze gemeente de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden staan op www.denhelder.nl/energiesubsidie. Hier kunt u ook direct uw aanvraag doen. Wacht niet te lang want de subsidie kan nog tot het einde van het jaar worden aangevraagd! 

Beschermde diersoorten en isoleren

Als u gaat isoleren, bent u verplicht te onderzoeken of er dieren in uw spouwmuur of onder uw dakpannen zitten. Denk hierbij aan vleermuizen en vogels. Deze dieren zijn beschermd, net als hun rust- en verblijfplaatsen. Het is als huiseigenaar moeilijk vast te stellen of er daadwerkelijk dieren aanwezig zijn. Daarom kunt u een ecologisch adviesbureau inschakelen. Of een isolatiebedrijf dat werkt volgens de uitgangspunten van ‘natuurvriendelijk isoleren’. Meer informatie vindt u op www.natuurvriendelijkisoleren.nl.

Advies en overige informatie

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van onze gemeente. U kunt hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig maken van uw woning. Ook kunnen de adviseurs u meer vertellen over subsidies en andere regelingen. Contact opnemen kan via www.duurzaambouwloket.nl/contact of telefonisch via 0223 20 80 00. Daarnaast stelt onze gemeente een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. U betaalt hiervoor slechts € 50,-. Normaal gesproken kost dit € 289,-. Meer informatie is te vinden via www.denhelder.nl/woningverbeterplan