Uitslag kerstbomenactie ‘Sleep je groen’

Afgelopen zaterdag zijn tijdens de kerstbomenactie ‘Sleep je groen’ in totaal 3874 kerstbomen ingeleverd. Weer een mooi resultaat! Iets meer dan vorig jaar, toen er 3846 bomen zijn ingezameld.

Het was gelukkig redelijk weer voor de chauffeurs van de inzamelvoertuigen. Kinderen sleepten de bomen naar de inzamellocaties met touwen of vastgebonden aan de fiets of skelter. Soms was er hulp van ouders die over een aanhanger beschikten, of ze deden het samen met andere kinderen. Wat opviel dit jaar is dat de wijk De Schooten rustiger was dan andere jaren, terwijl juist in de wijk Nieuw-Den Helder meer bomen zijn ingeleverd. Zo blijft het toch in evenwicht.

Net als andere jaren zijn in Julianadorp de meeste bomen ingeleverd: 1180. In Den Helder West hebben de kinderen 1102 bomen bij elkaar gesleept, gevolgd door Nieuw Den Helder/ Huisduinen met 1053 bomen. In De Schooten zijn 328 bomen ingeleverd en Den Helder Oost sluit de rij met een totaal van 211 bomen.

Aan alle slepers: super bedankt! Jullie hebben weer enorm je best gedaan. De bomen gaan we versnipperen. Daarna worden ze in een bio-vergasser omgezet in groene energie.

Inzamelkampioenen

Niet alleen kregen de kinderen 50 eurocent voor elke boom, maar we hebben ook nog een extra verrassing voor de inzamelkampioenen van elke wijk. De kampioenen worden zaterdag 13 januari persoonlijk gehuldigd door wethouder Petra Bais.

Dit zijn de inzamelkampioenen van dit jaar:

  • Nieuw Den Helder/ Huisduinen: Jesse en Rowan Collet en Rev en Wies Post met 510 bomen
  • Den Helder West:  Anna en Lise Oosterman en Nova Tol met 250 bomen
  • Julianadorp: Joost en Lise Knoop met 221 bomen
  • De Schooten: Ton en Faye Kivits, Niek Touwen, Sam Kraak, Siem de Graaf en Quinty Groot met 94 bomen
  • Den Helder Oost: Hidde Kaper, Floris van Bijleveld en Sem Kroos met 40 bomen

Van harte gefeliciteerd en misschien tot volgend jaar!

kerstbomen