Uitslag kerstbomenactie

Zaterdag 7 januari 2023 zijn tijdens de kerstbomenactie ‘Sleep je groen’ in totaal 3846 kerstbomen ingeleverd. Weer een mooi resultaat! Maar minder dan vorig jaar toen ruim 5000 bomen zijn ingezameld.

Inzamelpunt Vogelzand (archief-foto)

Het was gelukkig goed weer voor de inzamelaars. Kinderen sleepten de bomen naar de inzamellocaties met touwen of vastgebonden aan de fiets of skelter. Soms was er hulp van ouders die over een aanhanger beschikten. Opvallend was wel dat het in elke wijk rustiger was dan voorgaande jaren.

Net als andere jaren zijn in Julianadorp de meeste bomen ingeleverd: 1270. In Den Helder West hebben de kinderen 1102 bomen bij elkaar gesleept, gevolgd door Nieuw Den Helder/ Huisduinen met 749 bomen. In De Schooten zijn 517 bomen ingeleverd en Den Helder Oost sluit de rij met een totaal van 208 bomen. Aan alle slepers: super bedankt! Jullie hebben weer enorm je best gedaan. De bomen gaan we versnipperen. Daarna worden ze in een bio-vergasser omgezet in groene energie.

Inzamelkampioenen

Niet alleen kregen de kinderen 50 eurocent voor elke boom, maar we hebben ook nog een extra verrassing voor de inzamelkampioenen van elke wijk. De kampioenen worden zaterdag 21 januari persoonlijk gehuldigd door wethouder Petra Bais.

Dit zijn de inzamelkampioenen van dit jaar:

  • Nieuw Den Helder/ Huisduinen: Jesse en Rowan Collet, Rev Post en Nami van de Ruit met 416 bomen.
  • Julianadorp: Roy, Lynn, Justin en Sannah Spitters met 344 bomen.
  • De Schooten: Ruben Brondsema en Dean Fraza met 247 bomen.
  • Den Helder West: Niek Timmers en Evelien Bais met 170 bomen.
  • Den Helder Oost: Tot onze spijt is er helaas geen naam genoteerd van een kampioen in Den Helder Oost. Omdat er geen kinderen waren die grote hoeveelheden bomen hebben ingeleverd, is dit vergeten. Onze excuses!