Uitbreiding AED’s voor meer kans op overleven in Den Helder

Met het installeren van in totaal vier extra AED’s in Den Helder en Julianadorp kunnen meer levens worden gered. Daardoor kan op alle locaties binnen de gemeentegrens binnen zes minuten een AED worden bereikt.

Dit is van levensbelang omdat met elke minuut waarin niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED (Automatische Externe Defibrillator), de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10% daalt. De aanwezigheid van een AED kan dus letterlijk het verschil maken tussen leven en dood.

De nieuwe AED’s zijn te vinden bij MFC ’t Wijkhuis aan de Texelstroomlaan en bij de tuindersvereniging A.T.V. Huisduinerweg. In Julianadorp zijn de nieuwe AED’s binnenkort te vinden bij de ingang van Malzwin 2100/ 2200 en het nog te bouwen appartementencomplex bij de oversteekplaats bij de Zandloper.

Beter herkenbare kasten voor AED’s

Het Rode Kruis Den Helder verzorgt al jaren naar tevredenheid het onderhoud van de AED’s in Den Helder. In samenwerking met de gemeente worden in het tweede kwartaal van 2023 alle groene metalen kasten vervangen door nieuwe kunststof kasten. Deze zijn nog beter herkenbaar en voldoen aan de richtlijnen van HartslagNu, zodat er nog beter en sneller hulp geboden wordt als dat nodig is.

Gratis cursus AED

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners kunnen reanimeren met behulp van een AED. In samenwerking met het Rode Kruis wordt een training georganiseerd voor burgerhulpverlener. De cursus is gratis en duurt slechts een avond. Dit vergroot de kans op het redden van een mensenleven!

Voor meer informatie of voor aanmelding, mail naar afdelingdenhelder@rodekruis.nl.