Ton voor subsidie woningisolatie in 2022

Denkt u eraan uw koopwoning te isoleren? Dan kunt u daar mogelijk subsidie voor krijgen. In 2022 stelt de gemeente € 100.000 beschikbaar voor isolatiesubsidie. Daarbij geldt op = op!

Zonnepanelen op huizen

Voordelen isolatie

Een goed geïsoleerde woning is niet alleen comfortabeler, maar u verbruikt ook minder gas voor de verwarming ervan. Dat scheelt in energiekosten. Zeker met de hoge gasprijzen van nu is dat aantrekkelijk.

Voorwaarden subsidie

De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. U mag bijvoorbeeld de isolatiemaatregel pas uitvoeren nadat de gemeente uw subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden voor de subsidie leest u op www.denhelder.nl/energiesubsidie.

Meer regelingen

Naast de energiesubsidie biedt de gemeente ook een collectieve inkoopactie voor isolerende maatregelen aan. Ook kunt u mogelijk gebruik maken van een Woonlening. Combinaties zijn toegestaan. Meer informatie over de Woonlening en de collectieve inkoopactie isolatie vindt u op www.denhelder.nl/woonlening en www.duurzaambouwloket.nl/denhelder-isoleert.

Gratis advies

Heeft u vragen over welke isolatiemaatregelen voor u het beste zijn? Dan kunt u het Duurzaam Bouwloket om advies vragen. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 072 743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl. Het advies is gratis.