Steun van tijdelijk Noodfonds Energie als u hoge energierekening en lager inkomen heeft

Woont u alleen en heeft u een inkomen tot maximaal €3200,- per maand? Of woont u samen en heeft u een inkomen van maximaal €4800,- per maand? En heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Misschien komt u in aanmerking voor hulp van het Tijdelijk Noodfonds Energie. 

Waxinelichtje en briefgeldAls u aanmerking komt, betaalt het Noodfonds voor zes maanden een deel van uw energierekening. Het Noodfonds betaalt direct aan uw energieleverancier uit. Het maakt niet uit welke leverancier u heeft. U kunt de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen op www.noodfondsenergie.nl. Op deze website doet u eerst een situatiecheck, om te kijken of u in aanmerking komt.

Aanmelden

Waar kunt u steun aanvragen? De aanvraag van het Noodfonds kan worden gedaan op www.noodfondsenergie.nl. U kunt daar terecht om de aanvraag via de computer of via de app te doen. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024. Huishoudens met vragen kunnen terecht bij de landelijke hulplijn van het Noodfonds: 085 - 088 1111.

Dit Noodfonds Energie staat los van de gemeentelijke Energietoeslag van  €1300,- voor huishoudens met laag inkomen. Hierover leest u meer op www.denhelder.nl/energietoeslag