Sporters in het zonnetje tijdens het sportgala

Verschillende sporters hebben vorige week tijdens het Sportgala de gemeentelijke sporttitels ontvangen van burgemeester Jan de Boer en wethouder sport Fotigui Camara. Basketbalcoach Meindert van der Veen mocht de oeuvreprijs in ontvangst nemen.

Sporters tijdens sportgala

  • Kickbokslegende Jorina Baars is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Jorina heeft al 12 wereldtitels op haar naam staan. Daarnaast ontving zij ook nog de erepenning.
  • De titel Sportman van Jaar ging naar hardloper Filmon Tesfu. Hij loopt ongelooflijk snelle tijden op de langere afstanden en blijft zichzelf telkens verbeteren. 
  • Zwemster Romee Smit is gekozen tot het Sporttalent van het Jaar. 
  • De titel Sportploeg van het Jaar ging naar zaalvoetbalsters van Zeemacht. 
  • De oeuvreprijs is uitgereikt aan coach Meindert van der Veen voor alles wat hij met zijn sporters heeft bereikt in het basketbal.

Verder zijn er nog vele sportpenningen uitgereikt tijdens de kampioenenparade. De sportpenningen zijn voor sporters die een nationaal of internationaal kampioenschap hebben behaald. 

Aanmelden voor sportprijzen 2024

Na de zomervakantie volgt weer een oproep om kandidaten aan te melden voor de sportprijzen en de kampioenenparade van 2024. Een vijfkoppige jury kiest uit de aanmeldingen de winnaars. De organisatie van het sportgala is in handen van Team Sportservice Den Helder.