Rijk biedt een Energiebespaarlening aan met 0% rente

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar betalen vanaf 1 november geen rente op een Energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds. Deze lening kunnen inwoners gebruiken om energiebesparende maatregelen te nemen voor hun koopwoning. Het Rijk wil met de regeling stimuleren dat meer mensen hun huis energiezuinig maken. Vooral ook mensen die normaal gesproken weinig geld kunnen lenen. De overheid wil de lening twee jaar aanbieden. Daarna wordt bekeken of de maatregel langer nodig is.

Voorwaarden

De Energiebespaarlening kan onder meer worden gebruikt voor isolatie en ventilatie en de aanschaf van een warmtepomp of zonnepanelen. Meer mogelijke maatregelen vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket. Op deze site leest u ook de voorwaarden voor de lening.

Nog vragen?

Met vragen over de Energiebespaarlening kunt u ook terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Het is bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies is gratis voor inwoners van onze gemeente.