Putten langs straat verstopt?

Valt het u ook wel eens op? Dat na een regenbui het water op straat voorbij de afvoerput (kolk) loopt? Maakt u dan even een melding. Dat kan met uw telefoon via de app Makkelijk Melden of via www.denhelder.nl/melden. Wij komen dan snel langs om het probleem te verhelpen.

Ook afgelopen weken kregen we weer veel meldingen over verstoppingen van deze putten langs de straatrand. En wat bleek toen we deze verstopte putten bekeken? Een opvallend aantal is verstopt geraakt met bouwafval. En dat afval heeft geen pootjes. Vaak gaat het om een blok cement of stucmiddel.]

kolkenverstopt

Wij zijn echt niet blij met inwoners die op deze manier met onze openbare ruimte omgaan. Onze medewerkers van het team Wijkbeheer staan bij zo’n verstopping rustig een kwartier cement te bikken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? En bijkomend nadeel: bij een flinke regenbui blijft het water zo veel langer in de straat staan.

Oftewel: ruim ook bouwafval op daar waar het hoort. U kunt daarvoor terecht bij het afvalbrengstation aan de Schootenweg.

26.000 kolken nakijken

In totaal hebben we 26.000 van deze afvoerputten (kolken) in de straten. Elk jaar weer worden al deze kolken geïnspecteerd en schoongemaakt. Dat doen we niet zelf. Daar huren we een bedrijf voor in. Vorige week is de firma FAB hiermee begonnen. Ze zijn wel een paar weken bezig met het nalopen van alle kolken.

Openingstijden afvalbrengstation

Het afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.15 uur. Ook op zaterdag kunt u hier terecht, maar niet met bouw- of sloopafval. Op zaterdag kunt u afval brengen tussen 09.00 en 13.00 uur.

Uw melding: onze actie

Is er iets stuk, gevaarlijk of niet oké in de openbare ruimte? Laat het ons weten. Dat kan met uw telefoon via de app Makkelijk Melden of via www.denhelder.nl/melden. Als u het meldt, kunnen wij actie ondernemen.